(doc) Demisia lui Clima de la șefia Curții de Apel, pe masa magistraților: Plângerea împotriva Maiei Sandu a ajuns în instanță

Judecătorul Vladislav Clima a atacat-o în instanță pe președinta Maia Sandu. Acesta cere magistraților verificarea legalității decretul semnat de președintă, privind revocarea acestuia de la șefia Curții de Apel Chișinău.

Foto: Unimedia

Cererea a fost depusă pe 14 iulie.

Președinta Maia Sandu a anulat decretul prezidențial din toamna anului 2020 prin care Vladislav Clima a fost numit în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, profesori titulari de drept, Carolina Ciugureanu-Mihăiluță și Elena Belei au calificat declarațiile, cuprinse în partea de motivare a Decretului președintei Maia Sandu privind revocarea decretului de numire a lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, ca fiind eronate și total lipsite de substrat factologic.

La sfârșitul lunii iulie 2020, CSM l-a desemnat pe magistratul Vladislav Clima câștigător al concursului pentru suplinirea funcției de președinte al Curții de Apel Chișinău.

Judecătorul Vladislav Clima a expediat la începutul lunii iunie la Președinție o cerere prealabilă de chemare în judecată pe chestiunea ce vizează anularea decretului de către Maia Sandu prin care acesta a fost numit șef la Curtea de Apel Chișinău.


Pub