Ultima oră! Dorin Damir rămâne în arest. Instanța a respins demersul avocatului

Dorin Damir rămâne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocatului președintelui FEA și a menținut arestul preventiv solicitat de procurorul PCCOCS și dispus de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

Foto: Unimedia

Anterior, procurorul PCCOCS a solicitat și a obținut recuzarea unor judecători ai Curții de Apel din completul care examina dosarul.

Totodată, prin decizia de joi a Curții, a fost menținut și arestul în privința șefului Inspectoratului de Poliție al mun.Bălți și inspectorului Poliției de Frontieră - ambii învinuiți în dosarul examinat.

Investigațiile continuă, iar PCCOCS va anunța publicul despre date cu impact pentru societate pe dosar, în măsura în care activitatea de investigația nu va fi afectată.

Trei persoane au fost reținute în urma mai multor percheziții desfășurate de procurori, în colaborare cu ofițerii SIS. Acțiunile procesuale vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, acțiunile cărora sunt cercetate prin prisma a cinci componențe de infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

Ulterior, Dorin Damir și alte două persoane, printre care șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, au primit câte 30 de zile de arest preventiv.


Pub