16:45:54 29.03.2024
Stiri

FOTO // Primul COPIL supus unui transplant hepatic în R. Moldova: „Gabriel a primit un fragment de ficat de la mama sa. Micul pacient a răspuns foarte bine programului postoperatoriu”

Actualitate 16.07.2021 10:29 Vizualizări2512 Autor: Ziarul National
FOTO // Primul COPIL supus unui transplant hepatic în R. Moldova: „Gabriel a primit un fragment de ficat de la mama sa. Micul pacient a răspuns foarte bine programului postoperatoriu”


După ce a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate la începutul acestei veri, micuțul Gabriel s-a dus împreună cu părinții în vizită la unul dintre medicii care i-au salvat viața.

„Câtă fericire și câtă satisfacție m-a copleșit când l-am văzut pe Gabriel, intrând împreună cu părinții lui în biroul meu. Acest băiețel de doar 2 ani şi opt luni va rămâne în istoria transplantului din Republica Moldova. El este primul copil care a suferit un transplant hepatic în republica noastră, având o evoluție favorabilă. Gabriel a primit un fragment de ficat de la mama sa, iar alături de noi a fost și o echipă de medici din România, condusă de către Vladislav Braşoveanu, şeful Secţiei de transplant hepatic de la Institutului Clinic Fundeni din Bucureşti”, a declarat prof. dr. Adrian Hotineanu, șeful Clinicii de chirurgie de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” din Chișinău.

Potrivit chirurgului, „micul pacient a răspuns foarte bine programului postoperatoriu de monitorizare încadrându-se în toți parametrii normali”. Gabriel urmează să viziteze medicii de-acum încolo doar pentru controale de rutină.

CITIȚI și Un chirurg de la București a salvat un copil la Chișinău: I-a transplantat un fragment de ficat unui băiețel de nici trei ani de la mama lui. „Premieră în spațiul românesc”

„Mă bucur că am putut să ajutăm acest copilaș să revină la o viaţă normală alături de familia lui. Îi felicit și pe părinții micului luptător pentru că au trecut cu bine peste o astfel de încercare. S-a dovedit încă o dată că Republica Moldova poate oferi performanţă medicală. Sperăm că aşa va fi în continuare”, a scris Adrian Hotineanu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md