06:27:44 20.04.2024
Stiri

Gheorghe Cavcaliuc, în CĂTUȘE: Riscă până la cinci ani de închisoare. „A fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii”

Actualitate 16.07.2021 13:35 Vizualizări15948 Autor: Ziarul National
Gheorghe Cavcaliuc, în CĂTUȘE: Riscă până la cinci ani de închisoare. „A fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii” ZdG


UPDATE // Gheorghe Cavcaliuc a reacționat prin intermediul unui video plasat pe Facebook și a amenințat că în zilele următoare va face mai multe dezvăluiri despre procurorul care îl anchetează.






Fostul șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc, urmează a fi reținut pentru a fi adus forțat în fața procurorilor în vederea înaintării învinuirii în dosarul numit „verde de briliant”.

„Având în vedere faptul că învinuitul a refuzat de a se prezenta benevol după o citare legală, prin ordonanța Procurorului raionului Sângerei a fost dispusă reținerea acestuia pentru prezentarea învinuirii”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale, după ce Cavcaliuc a refuzat să meargă astăzi în fața procurorilor, motivând că este „în concediu”.

„Acest pretext nu poate periclita acțiunile procesuale planificate, or, potrivit legislației, în astfel de situații statul asigură avocat din oficiu”, mai precizează procurorii.

Procuratura Generală informează de asemenea că a respins cererea lui Gheorghe Cavcaliuc de retragere a dosarului „verde de briliant” din gestiunea Procuraturii raionului Sângerei, care, în opinia fostului polițist, nu ar fi o instituție „obiectivă”.

Amintim că Gheorghe Cavcaliuc este acuzat de huliganism comis de două sau mai multe persoane și chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor, după ce patru membri ai partidului său au mers, pe 6 aprilie curent, acasă la vicepreședintele raionului Sângerei, Tudor Tutunaru, și i-au turnat verde de briliant în cap, pentru că s-ar fi vaccinat înaintea medicilor împotriva COVID-19.

Victima a fost internată în spital cu arsuri la ochi provocate de substanța chimică.

Dacă vor fi găsiți vinovați, Cavcaliuc și ceilalți patru colegi ai săi riscă amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Gheorghe Cavcaliuc a mers în ziua alegerilor din 11 iulie în Italia și de atunci nu s-a mai întors în R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md