„Cadou” din cer. O familie din Sardinia s-a trezit cu droguri în valoare de 9 milioane de euro în casă

16 Iul. 2021, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 15:04 // Actual //  MD Bani

O valiză plină cu cocaină a aterizat pe acoperișul unei case din zona Sardiniei. Drogurile trebuiau să fie livrate cu un avion traficanților care așteptau la sol în Baratili San Pietro, un oraș de aproximativ 1.200 de locuitori din Sardinia, scrie The Guardian.

Locuitorii casei au auzit o bubuitură puternică și au sunat imediat poliția, care a găsit pe acoperiș o valiză neagră plină cu 8,5 kg de cocaină pură în valoare de peste 9 milioane de euro. „Plouă cu cocaină în Sardinia”, a relatat presa italiană despre incidentul din 28 martie, comparându-l cu tacticile folosite de traficanții de droguri din America de Sud.

După patru luni de căutări în cadrul unei anchete, denumite Fly Down, poliția l-a arestat marți pe pilotul avionului. Ancheta lor a arătat că avionul a decolat de pe un aeroport din Roma și a trecut deasupra provinciei Nuoro, în nord-estul Sardiniei, înainte de a se îndrepta spre vest, spre Baratili San Pietro, în provincia Oristano, unde a dispărut de pe radar timp de aproximativ 20 de minute.

Poliția a declarat că aeronava a dispărut de pe radar în minutele dinaintea aruncării valizei, deoarece zbura la o altitudine foarte joasă.

 „Analiza GPS-ului aflat la bordul avionului a confirmat că, în timpul celor 20 de minute, aeronava a efectuat mai multe ture în zona de deasupra locului în care a fost descoperită valiza”, a declarat poliția.

De asemenea, avionul a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce făcea o escală pe aeroportul din Olbia. Cu ajutorul declarațiilor martorilor de la personalul aeroportului și a înregistrărilor privind alimentarea cu combustibil, poliția a reușit să îl identifice pe pilot. Numele lui este Francesco Rizzo, are 28 de ani și este din Roma.

Francesco Rizzo lucra ca pilot pentru o companie maghiară și transporta mai mulți oameni înstăriți când a fost arestat pe aeroportul Elmas din Cagliari. Poliția îi caută în continuare pe traficanții care ar fi trebuit să primească valiza.

Oficial, evenimentul a fost o premieră pentru Sardinia, dar poliția suspectează că au mai fost aruncate droguri din cer și înainte.

Realitatea Live

15 Apr. 2024, 19:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Apr. 2024, 19:04 // Actual //  Lupu Eduard

Moneda japoneză şi-a continuat luni deprecierea în raport cu dolarul american, ceea ce a dat naştere la speculaţii cu privire la posibilitatea unei noi intervenţii a Băncii Japoniei în sprijinul monedei naţionale, transmit Kyodo şi Reuters.

Luni, dolarul american se tranzacţiona pentru 154,28 yeni la Tokyo, cel mai ridicat nivel din ultimii aproximativ 34 de ani, depăşindu-l pe cel care a determinat Banca Centrală a Japoniei (BoJ) să intervină pe piaţă în octombrie 2022.

Declinul yenului vine pe fondul unei aprecieri mai ample a dolarului, sprijinit de datele economice care indică faptul că rezerva Federală a SUA ar putea amâna până în septembrie reducerea dobânzilor. De asemenea, evoluţia dolarului a fost determinată şi de escaladarea conflictului din Orientul Mijlociu.

Ministrul nipon de Finanţe, Shunichi Suzuki, a declarat că urmăreşte cu atenţie evoluţiile de pe piaţa valutară, iar Tokyo „este pe deplin pregătit să acţioneze”.

Luna trecută, BoJ a majorat dobânda de referinţă, punând punct unei perioade de opt ani în care a practicat o politică de dobânzi negative. Începând din 2016, Banca Japoniei a practicat o politică de dobânzi negative pentru a sprijini activitatea economică şi a favoriza inflaţia, care în Japonia a fost mult timp foarte scăzută. BoJ era ultima mare bancă centrală din lume care aplica dobânzi negative, după ce în Europa această politică a fost abandonată în 2022.

În 2022, autorităţile nipone au cheltuit 9.200 miliarde de yeni (60,6 miliarde de dolari) pentru a sprijini moneda naţională, în trei intervenţii, de fiecare dată insistând că nu protejează un anumit nivel al yenului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău