Ai grijă când și cum te expui la soare! De la începutul săptămânii, nouă persoane au suportat insolații

insolatie
Foto: unsplash.com

În perioada 12 – 16 iulie curent la Departamentul Dispecerizare a IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate nouă solicitări pentru acordarea asistenței medicale urgente persoanelor care au suportat insolații.

De la începutul sezonului estival 2021, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 61 de apeluri pe motivul urgențelor generate de agenții termici, dintre care 46 de cazuri de insolație și 15 sincope cauzate de temperaturile înalte.

În perioada lunilor mai – iulie curent au fost înregistrate 11 cazuri de insolație în municipiul Chișinău; 13 cazuri de insolație în regiunea de Nord a țării; 18 cazuri de insolație în Centrul Republicii Moldova; un caz în regiunea de Sud a țării și trei cazuri în UTA Găgăuzia.

Reamintim că în toate sectoarele capitalei, au fost instalate corturi anticaniculă ce vor funcționa în intervalul 11.00-18.00. Oamenii vor putea servi apă și vor putea cere ajutor în caz de necesitate în aceste puncte.

Totodată reamintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat Cod Galben de caniculă pe teritoriul țării noastre până pe 19 iulie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente