image
Sursa foto: usmf.md

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie va organiza un nou Maraton de vaccinare împotriva Covid-19

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” va organiza cel de-al treilea Maraton universitar de imunizare împotriva COVID-19 cu genericul „De la student la student”, în data de 18 iulie 2021, pentru efectuarea rapelului cu AstraZeneca și vaccinarea cetățenilor cu Johnson & Johnson.

Toate persoanele imunizate cu AstraZeneca la prima etapă a maratonului (21-23 mai) urmează să se prezinte, fără programare prealabilă, în ziua de duminică, începând cu ora 8:00 până la 18:00, cu buletinul de identitate și certificatul primit la administrarea primei doze de AstraZeneca. Totodată, cetățenii sunt invitați să se vaccineze cu Johnson & Johnson.

„Pentru buna desfășurare a procesului de vaccinare, în Complexul Sociocultural Universitar (str. Nicolae Testemițanu, 25), vor fi organizate 6 fluxuri de imunizare: 4 linii pentru AstraZeneca și două – Johnson & Johnson. Acțiunea este organizată în parteneriat cu Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, cu suportul Consiliului rectorilor din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat emis de Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Vaccinul Johnson & Johnson, produs de compania americană farmaceutică cu același nume, se administrează intramuscular cu o singură doză și este recomandat persoanelor cu vârsta de cel puțin 18 ani. În urma studiilor clinice, s-a constatat o eficacitate de 66,3% împotriva tuturor formelor de boală și 100% împotriva spitalizării cauzate de COVID-19.

Până în prezent, peste 20 de milioane de doze de vaccin Johnson & Johnson au fost administrate în toată lumea. Vaccinul a fost aprobat de autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și precalificat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Lotul de vaccin Johnson & Johnson (151.200 de doze) a fost livrat țării noastre prin intermediul platformei COVAX.

18 IULIE – CEL DE-AL TREILEA MARATON UNIVERSITAR DE IMUNIZARE:18 IULIE – CEL DE-AL TREILEA MARATON UNIVERSITAR DE IMUNIZARE:

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: