image
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Un moldovean, a încercat să introducă în țară 26 de pistoale și zeci de mii de cartuse, fără documentele prevăzute de lege

Un bărbat în vârstă de 40 de ani, intenționa să ajungă în Republica Moldova cu 26 pistoale cu aer comprimat și zeci de mii de cartușe, fără documentele prevăzute de lege necesare transportului în cauză.

„În ziua de 14 iulie în jurul orei 07.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un cetățean din R. Moldova, conducând o autoutilitară marca Man, cu destinația Chișinău, Republica Moldova. Cu ocazia controlului de frontieră, s-a constatat că acesta transporta 26 de cutii ce conțineau arme scurte tip pistol, de diferite calibre și diferite mărci.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că armele fac parte din categoria armelor neletale cu aer comprimat, pentru acestea fiind obligatoriu avizul de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră română.

Bărbatul a declarat că este angajatul unei societăţi care urma să transporte respectivele arme unei firme din Chișinău şi nu cunoştea despre faptul că pentru marfa în cauză era necesară obţinerea unor autorizaţii speciale.

„Armele au fost ridicate în vederea continuării și definitivării cercetărilor. Menţionăm faptul că, în 15 aprilie Poliția de Frontieră a mai descoperit 49.900 de cartușe letale, calibru 9 mm, fără a avea avizul de tranzit eliberat de către structurile Poliţiei de Frontieră şi care avea ca destinatar aceeaşi firmă din Chişinău”, se mai arată în comunicat.

Arme cu aer comprimat, fără documenteArme cu aer comprimat, fără documente
Arme cu aer comprimat, fără documenteArme cu aer comprimat, fără documente

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: