image
Sursa foto: jurnal.md

DOC: Încă o instituție confirmă implicarea lui Platon în jaful bancar, dosar în care a fost absolvit de vină de procurori

Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) confirmă implicarea controversatului afacerist Veaceslav Platon în jaful bancar prin intermediul „Ronida Invest” LPP, dar și în spălătoria rusească Lundromat. Anunțul este făcut de șefa Comisiei de anchetă „Laundormat”, Inga Grigoriu, care a prezentat răspunsul primit după alegeri de la această instituție.

„Încă o confirmare a unei instituții naționale - Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB), privind implicarea lui Veaceslav Platon în frauda bancară, dosar din care a fost scos curat ca lacrima de către actualul procuror general, Alexandru Stoianoglo și în spălătoria rusească, Laundromat. De asemenea sunt implicate în ambele cazuri și grupuri de companii afiliate lui Ilan Șor, proaspăt deputat cu imunitate parlamentară”, a menționat Inga Grigoriu.

Deputata și-a exprimat regretul că a primit răspunsul de la SPCSB abia după alegeri.

„Noua guvernare trebuie să înțeleagă că este necesar de a combate acest fenomen - spălările de bani. Or, ele continuă și e grav dacă vor fi preluate”, a conchis Inga Grigoriu.

ss

Amintim că Veaceslav Platon a fost achitat la 14 iunie în dosarul fraudei bancare printr-o sentință emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, ca urmare a renunțării integrale la învinuiri a procurorilor.

Anterior SIS a confirmat într-un document adresat președintei Comisiei „Laundromat” că beneficiarul efectiv al „RONIDA INVEST LLP”, companie offshore implicată în „Laundromat”, dar și în frauda bancară, este Veaceslav Platon. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: