image
Sursa foto: kiplinger.com

„Șmecherii șterg urmele”? Deputat, despre căderea serverelor în mai multe instituții de stat

Problemele tehnice majore care au avut loc astăzi la cel puțin două instituții de stat ar fi fost, de fapt, paravan pentru ștergerea unor informații din bazele de date. Asta ne spun sursele Jurnal, dar și deputatul Platformei DA Liviu Vovc a venit cu o declarație în acest sens.

„Cad servererele instituțiilor statului unul după altul. Băieții șmecheri șterg urmele? Dacă se va dori, orice informație poate fi recuperată. Au fost câteva comisii parlamentare conduse de colegii mei care au scris cu lux de amănunte anumite scheme. Iar cât despre Curtea de Conturi, rapoartele au fost audiate în Comisia Parlamentară condusă de Igor Munteanu. Dacă aceste căderi de servere sunt făcute intenționat, degeaba se screm”, a menționat deputatul.

Precizăm că în această dimineață toate vămile au fost blocate timp de o oră și jumătate din cauza unei defecțiuni tehnice a serverelor, iar la scurt timp Curtea de Conturi a anunțat că este ținta unui atac cibernetic și că au fost distruse toate bazele de date publice.

Potrivit unor surse ale Jurnal, la încă două instituții de stat au existat astăzi probleme similare. Vom reveni cu detalii dacă informațiile se vor confirma.

Noutăţile partenerilor

comentarii: