image
Sursa foto: gov.md

Reținerea celor doi polițiști; CUC: „Polițiștii au fost opriți în trafic de către reprezentanți ai „mgb-lui”

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control condamnă acțiunile ilegale ale așa-zișilor milițieni transnistrieni care au reținut doi angajați ai IP Dubăsari.

„Incidentul grav cu implicarea a doi angajați ai Inspectoratului de poliție Dubăsari produs în Zona de Securitate în moment ce Comisia își ținea lucrările, a accentuat că Tiraspolul sfidează totalmente atât actele operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, cât și drepturile fundamentale ale omului.  Polițiștii au fost opriți în trafic de către reprezentanți ai „mgb”-lui pe drumul între Doroțcaia și Grigoriopol, apoi duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri ilegale. Delegația Republicii Moldova condamnă aceste acțiuni absolut ilegale și, alături de autoritățile naționale, a inițiat măsurile necesare pentru clarificarea cazului și eliberarea necondiționată a cetățenilor vizați”, de menționează în comunicatul de presă emis de CUC.

Amintim că doi angajați ai Inspectoratului de Poliție Dubăsari au reținuți în timp ce se aflau pe teritoriul regiunii transnistrene.

Noutăţile partenerilor

comentarii: