Dragere noi pentru depistarea șoferilor beți: Germania a făcut o donație de 20 de aparate polițiștilor moldoveni

Încă 20 de dispozitive Drager au ajuns în dotarea poliției Republicii Moldova. Este vorba de o donație din partea Ministerului Federal de Interne din Germania. Seturile de alcoolteste sunt destinate combaterii consumului de alcool în rândul conducătorilor auto, reducerea numărului de accidente rutiere și sporirea calității documentării acestora.

Foto: politia.md

Dispozitivele constituie instrumente moderne care pot fi utilizate nu numai în cazul documentării incidentelor în trafic, dar și în procesul documentării altor categorii de infracțiuni sau contravenții cum ar fi violență în familie, huliganism, leziuni corporale, servind ca suport pentru luarea deciziilor.

Seturile urmează să ajungă la Inspectoratele de poliție din țară, iar valoarea acestora constituie circa 80 de mii de euro.

„Deoarece ne dorim să prevenim tragediile în trafic, vom continua acțiunile de menținere a siguranței rutiere, obiectivul principal fiind salvarea de vieți și sancționarea celor care pun în pericol securitatea traficului”, se arată în comunicatul IGP.



Pub