Ofițerii de la IP Dubăsari, reținuți, în timpul ședinței CUC: Reacția Chișinăului

Cei doi ofițeri de la IP Dubăsari au fost opriți în trafic de către reprezentanții „mgb”-ului pe drumul între Doroțcaia și Grigoriopol, apoi duși cu forța la sediul din Grigoriopol al acestei structuri. Detaliile se regăsesc într-un comunicat emis de către Comisia Unificată de Control. „Incidentul grav cu implicarea a doi angajați ai Inspectoratului de poliție Dubăsari produs în Zona de Securitate în moment ce Comisia își ținea lucrările, a accentuat că Tiraspolul sfidează totalmente atât actele operațiunii de menținere a păcii pe râul Nistru, cât și drepturile fundamentale ale omului”, spun reprezentanții.

Foto: Unimedia

„Delegația Republicii Moldova condamnă aceste acțiuni absolut ilegale și, alături de autoritățile naționale, a inițiat măsurile necesare pentru clarificarea cazului și eliberarea necondiționată a cetățenilor vizați”, precizează CUC.

Doi angajați de la Inspectoratul de Poliție Dubăsari au fost reținuți astăzi, 15 iulie, de forțele transnistrene. Autoritățile de la Chișinău întreprind toate măsurile pentru eliberarea celor doi cetățeni.


Pub