(video) „Când eram prim-ministră i-am propus, dar a refuzat”: Maia Sandu comentează solicitarea fermierilor cu privire la numirea lui Slusari la șefia Ministerului Agriculturii

Președinta Maia Sandu susține că atunci când era la șefia Guvernului i-a propus lui Alexandr Slusari să fie ministru al agriculturii, însă ultimul a refuzat. Comentariu a fost oferit în contextul solicitării venite din partea unui grup de fermieri cu privire la numirea fostului deputat Platforma DA, la conducerea ministerului. Totodată a menționat că „responsabilitatea este a PAS”, iar decizia finală le aparține. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la Moldova 1.

Foto: Unimedia

„Noi suntem deschiși, aici e mai mult decizia PAS, pentru participarea la acest efort de transformare a țării, inclusiv a oamenilor ce vin din alte partide politice, dacă aceste persoane împărtășesc valorile PAS. Responsabilitatea este până la urmă este a PAS și decizia le revine. Este foarte important ca acești oameni să fie deciși să conlucreze, să poată face echipă cu ceilalți membri ai Guvernului. Să fie un efort de echipă”, a declarat Sandu.

Șefa statului a menționat că a venit cu o solicitare similară în 2019, atunci când ocupa funcția de prim-ministră, însă Slusari a refuzat.

„Eu vreau să vă spun că atunci când am ajuns în funcția de prim-ministru în 2019, i-am oferit funcția de ministru al agriculturii, pe care nu a vrut să o accepte, i-am oferit și alt minister, ministerul de interne, domnul Sluslari le-a refuzat atunci pe ambele”, a adăugat Sandu.


Fostul deputat, Alexandr Slusari, „nu spune nu” funcției de ministru al Agriculturii. Acesta spune că este sceptic, întrucât „unele momente” nu coincid cu poziția celor din PAS, însă este gata pentru discuții. Reacția membrului Platformei DA vine după ce un grup de agricultori din sudul țării i-au adresat o scrisoare președintei țării, Maia Sandu, în care solicită să fie examinată candidatura lui Slusari pentru această funcție.


Pub