03:17:13 29.03.2024
Stiri

DOC // Lista produselor alimentare autohtone care vor trebui să constituie cel puțin 50% din cele expuse pe rafturile magazileor din R. Moldova

Actualitate 15.07.2021 17:59 Vizualizări2773 Autor: Ziarul National
DOC // Lista produselor alimentare autohtone care vor trebui să constituie cel puțin 50% din cele expuse pe rafturile magazileor din R. Moldova


Legume, fructe, produse de panificație, lactate, carne, mezeluri sau miere - acestea sunt câteva dintre produsele autohtone care vor trebui să ocupe cel puțin jumătate din rafturile magazinelor din R. Moldova.

Guvernul în exercițiu a aprobat miercuri, 14 iulie, lista produselor alimentare provenite din lanțul alimentar scurt, ce urmează a fi expuse în proporție de cel puțin 50% din lungimea liniară a raftului comercial.

Lista conține 129 de poziții tarifare cu fructe și legume proaspete și conservate, produse lactate, ouă, miere, băcănie, carne proaspătă și procesată, produse de brutărie, produse de cofetărie, ulei, băuturi nealcoolice și alcoolice, produse congelate etc.

De asemenea, hotărârea prevede și perioada recomandată în vederea comercializării pentru fiecare produs în parte. Produsele în dreptul cărora nu este indicată perioada de referință, acestea urmează a fi comercializate pe parcursul întregului an.

De-acum încolo, comerciantul va trebui să indice, în contractul cu producătorul agricol, perioada concretă, periodicitatea, cantitatea pentru livrarea produsului, precum și alte aspecte ce țin de relațiile comerciale bilaterale.

Decizia respectivă are scopul de a proteja producătorul autohton și a spori, astfel, inclusiv veniturile atât la bugetul de stat, cât și la bugetele locale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md