Jeff Bezos a oferit 200 de milioane $ Muzeului aerian și spațial al Smithsonianului. Cea mai mare donație a instiuției

15 Iul. 2021, 09:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 09:44 // Au Bani //  MD Bani

Jeff Bezos urmează să călătorească în spațiu în câteva zile cu Blue Origin, dar a decis să bată un alt record înainte de asta.

Bezos a acordat miercuri Muzeului Național al Aerului și Spațiului instituției Smithsonian o sumă de 200 milioane de dolari. Aceasta este cea mai mare donație pe care instituția a primit-o de la înființarea sa în 1846, conform Washington Post.

Din această sumă, 130 de milioane de dolari vor crea un centru de educație cu numele lui Bezos. Potrivit unui comunicat al Smithsonian, Centrul de învățare Bezos va fi construit pe partea de est a muzeului. Acesta va găzdui programe pentru a atrage studenții interesați să se alăture industriilor legate de STEAM (știință, tehnologie, inginerie, arte și matematică).

Restul 70 de milioane de dolari vor contribui la finanțarea unei renovări scumpe de 1 miliard de dolari, la care se află în prezent Muzeul Aerului și Spațiului.

„Smithsonianul joacă un rol vital în aprinderea imaginației viitorilor noștri constructori și visători”, a spus Bezos, potrivit comunicatului de presă al instituției.

„Fiecare copil se naște cu un mare potențial, iar inspirația este cea care deblochează acest potențial. Povestea mea de dragoste cu știința, invenția și spațiul au făcut asta pentru mine și sper că acest dar face asta pentru alții”, a adăugat Bezos.

Conducerea Smithsonianului a mulțumit lui Bezos pentru darul său „istoric” în același comunicat de presă, spunând că fondurile vor ajuta instituția să „se reimagineze și să se transforme”.

Sprijinul lui Bezos pentru munca spațială a Smithsonianului vine cu doar câteva zile înainte ca acesta să călătorească pe racheta New Shepard.

Fostul CEO Amazon, care a renunțat la poziția sa din companie pe 5 iulie, va decola în spațiu pe 20 iulie. El va fi însoțit de fratele său Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și un ofertant anonim. care și-a asigurat un loc la bord pentru 28 de milioane de dolari. Blue Origin intenționează să se lanseze către linia Kármán, la aproximativ 62 de mile deasupra solului.

Realitatea Live

18 Apr. 2024, 11:58
 // Categoria: Slider // Autor:  Soroceanu Olga
18 Apr. 2024, 11:58 // Slider //  Soroceanu Olga

Într-o nouă emisiune „Afaceri la Microscop”, trainerul de business Alexandru Bordea a discutat cu Vadim, un antreprenor priceput care a transformat reparațiile și construcțiile într-un domeniu profitabil. Cu o experiență vastă în acest sector, acesta împărtășește secretele succesului său și oferă sfaturi valoroase pentru cei care doresc să-și dezvolte propria afacere.

Reparațiile și construcțiile sunt o lume plină de provocări. Vadim recunoaște că este un domeniu în care trebuie să fii pregătit să faci față unor situații diverse. De la probleme tehnice neașteptate la gestionarea echipei, fiecare zi aduce noi provocări. Cu toate acestea, Vadim subliniază că aceste provocări pot fi transformate în oportunități de creștere și dezvoltare.

În video de mai jos, afli despre cum poți să ajungi la 20.000 euro profit pe lună, cum faci marketing și vânzări, dar și despre cum construiești o echipă puternică.

Antreprenorul demonstrează că reparațiile și construcțiile nu sunt doar despre ciocane și ciment, ci și despre strategie, pasiune și perseverență. Dacă ai o idee de business sau o afacere existentă, inspiră-te din experiența acestuia și transformă provocările în succes.

„Afaceri la Microscop” poate fi vizionat pe RLIVE TV, joi la 22:00, sâmbăta la 06:00 și miercuri la 16:00.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău