Maia Sandu i-a oferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău

dist

Președinta Maia Sandu i-a oferit „Ordinul de Onoare” ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan. Distincția a fost acordată cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova.

„I-am conferit ES Dereck J. Hogan «Ordinul de Onoare» cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor noastre de a construi o societate democratică și prosperă. I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a menționat Maia Sandu.

Dereck J. Hogan a îndeplinit funcția de ambasador al SUA la Chișinău din anul 2018.

Amintim că, recent, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a nominalizat mai mulți ambasadori noi în mai multe state ale lumii. În Republica Moldova, funcția de ambasador o va îndeplini Kent Doyle Logsdon. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Albe printr-un comunicat de presă.

Kent Doyle Logsdon este membru de carieră al Serviciului Superior de Externe cu rangul de consilier ministerial, este șef de birou la subsecretariatul pentru creștere economică, energie și mediu. Oficialul are un masterat la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență la Universitatea Notre Dame și vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente