fbpx

video | Ce drepturi protejează și cine o poate sesiza? CRJM a creat tutoriale despre Curtea Europeană a Drepturilor Omului

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), lansează o serie de tutoriale video despre activitatea și procedurile Curții Europene a Drepturilor Omului (CtEDO) destinate atât specialiștilor din justiție, cât și publicului larg. Materialele video au scopul de promova Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), precum și de a familiariza juriștii cu activitatea, structura și procedurile CtEDO.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Materialele includ atât informații teoretice, cât și exemple practice despre jurisprudența CtEDO, dar și experiența Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Avocatul și expertul CEDO , președintele CRJM, Vladislav Gribincea, este autorul principal al materialelor informative. Potrivit lui, seria de materiale informative va reprezenta o bibliotecă digitală prețioasă în principal pentru tinerii juriști și studenți ai facultăților de drept.

„Ne-am propus să creăm această serie de materiale video pentru a ușura înțelegerea modului cum funcționează CtEDO. Este un domeniu pe care un jurist modern nu poate să nu-l cunoască. În același timp, am observat că există o înțelegere generală eronată a rolului CtEDO. Din aceste clipuri, poți înțelege mai bine cu ce se ocupă și ce poate face CtEDO”, a declarat președintele CRJM, Vladislav Gribincea.

Juriștii CRJM, co-autori ai tutorialelor despre CtEDO, tind să evidențieze obiectivul acestei activități, care este ca aplicabilitatea CEDO și procedurile Curții Europene a Drepturilor Omului să fie ușor înțelese nu doar de specialiști, dar și de beneficiarii actului de justiție.

„Mereu vorbesc cu emoții despre CtEDO și drepturile omului, or, în spatele fiecărei încălcări, este o istorie a unei persoane reale, pe care ajungi să o cunoști. Videotutorialele noastre sunt preconizate pentru a explica cum CtEDO poate apăra aceste drepturi în mod practic”, a declarat Daniel Goinic, consilier juridic în cadrul CRJM.

Videoclipurile vor fi postate săptămânal pe site-ul instituției, dar și pe rețelele de socializare ale acesteia.

Mai jos puteți urmări primul material.

Urmărește cele mai importante noutăți și pe canalul de Telegram ZUGO.

Articole asemănătoare

Back to top button