/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Dereck J. Hogan, ambasadorul SUA în R. Moldova, a fost decorat de Maia Sandu cu „Ordinul de Onoare”

missing
15 iulie 2021, ora 21:09

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, a fost decorat cu „Ordinul de Onoare” al Republicii Moldova de către președinta Maia Sandu. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, șefa statului i-a mulțumit pentru sprijinul oferit în lupta cu pandemia și în asigurarea cu vaccin a țării noastre.

„I-am primit astăzi la Președinție pe ES Dereck J. Hogan, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, împreună cu doamna Laura Hruby, șefă-adjunctă a Misiunii diplomatice a SUA, doamna Mary Alexander, șefă a Secției Politica și Economie, și domnul Scott Hocklander, director USAID Moldova. Am discutat cum am putea revigora relațiile bilaterale în contextul dialogului strategic moldo-american la nivel înalt.

În context, am abordat subiecte ce țin de consolidarea statului de drept, combaterea corupției și reformarea justiției, precum și de digitalizarea economiei. Tot astăzi, i-am conferit ES Dereck J. Hogan „Ordinul de Onoare” cu prilejul încheierii mandatului în Republica Moldova, în semn de apreciere și recunoștință pentru activitatea sa și pentru susținerea eforturilor noastre de a construi o societate democratică și prosperă. I-am mulțumit domnului Ambasador pentru contribuția sa în promovarea transformărilor democratice din țara noastră și susținerea acordată, împreună cu echipa sa, oamenilor care au luptat pentru o societate liberă și justă”, a precizat Maia Sandu.

Amintim că, președintele american, Joe Biden a numit noul ambasador al Statelor Unite în Republica Moldova. Funcția va fi îndeplinită de Kent Doyle Logsdon, au anunțat reprezentanții Casei Albe într-un comunicat de presă.

Foto: Facebook/Maia Sandu

Foto: Facebook/Maia Sandu

Foto: Facebook/Maia Sandu

Foto: Facebook/Maia Sandu

Foto: Facebook/Maia Sandu

Foto: Facebook/Maia Sandu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram