/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Motivul pentru care Andrei Donică spune ca va acționa în judecată CEC. „Să își ceară scuze și să plătească despăgubiri morale”

missing
15 iulie 2021, ora 22:24

Liderul Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда”, Andrei Donică, spune că va acționa în judecată Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru că a menționat formațiunea politică „partid”. Mai mult ca atât, Donică spune că va solicita scuze publice și despăgubiri morale.  

În cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, liderul formațiunii a declarat că Mișcarea Speranța Nadejda este organizație social-politică, și nu partid, considerând aceasta drept „denigrare”.

„Vom acționa în judecată CEC-ul pentru că consider că ne-au denigrat toată campania, pentru că suntem organizație social-politică. Am cheltuit o grămadă de minute în dezbateri ca să explic la toți că noi nu suntem partid politic, iar membrii mișcării ne aud la televizor că noi suntem partid politic. Și eu trebuie să explic la toți membrii că nu suntem noi partid politic. Să își ceară scuze și să plătească un leu despăgubiri morale. CEC a făcut public că participă 20 de partide politice, două blocuri și un candidat independent”, a precizat Andrei Donică.

Mișcarea Profesioniștilor „Speranţa – Надежда a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, fiind numărul șapte în buletinul de vot. Potrivit rezultatelor preliminare, formațiunea a obținut 2815 voturi (0,19%) și nu va accede în Parlament, pragul electoral fiind de 5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram