vineri, 19 aprilie, 2024
5.5 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeBioprotect lansează un serviciu unic pentru fermieri - abonament anual de testări agrochimice

Bioprotect lansează un serviciu unic pentru fermieri – abonament anual de testări agrochimice

Recomandate

Compania Bioprotect vine cu mai multe noutăți importante pentru acest sezon: noi produse de uz fitosanitar, abonamente anuale de testări agrochimice, dar și servicii de deratizare, dezinsecție și dezinfecție în depozite și unitățile industriale.

Pentru a informa corect producătorii despre toate aceste schimbări, Compania Bioprotect a participat la cea de-a III-a ediție a Expoziției Specializate de tehnică și inovații pentru pomicultură „Ziua Fructelor”.

Noi produse incluse în portofoliul Bioprotect

În contextul restricțiilor impuse pe piața UE privind substanțele active admise spre utilizare în agricultură, producătorii din Moldova au nevoie de soluții.

Iradierea produselor de uz fitosanitar continuă, iar companiile de producere dezvoltă noi substanțe active care ar permite producătorilor să producă conform standardelor.

Sergiu Crețu, directorul adjunct al companiei, susține că adaptarea la noile condiții este absolut necesară, mai ales că Republica Moldova deja a reușit să se impună pe piețele externe drept un exportator important de fructe, astfel că poziția trebuie menținută în continuare.

„Spre regret, mult mai multe produse sunt radiate decât create. Pentru producerea unei molecule sintetice și testarea acesteia sunt necesari circa 10-12 ani, dar și bugete enorme – de peste 250 de milioane de dolari, respectiv este o muncă colosală. Astfel că, în acest an am avut o colaborare și mai puternică cu reprezentanții companiilor partenere pentru a îmbunătăți portofoliul de produse disponibile și a-i asigura pe fermieri cu stocurile necesare”, explică Sergiu Crețu.

Abonament anual de testări agrochimice ale solului, apei

Pe lângă aceasta, compania Bioprotect a lansat pe piață un serviciu unic pentru fermieri –  abonament anual de testări agrochimice.

Acestea vor putea fi realizate în cadrul laboratorul Bioprotect – BioLab Test, iar în pachet sunt incluse 7 testări complexe – 6 pentru mostrele de sol și una pentru apă de irigație și tratări fitosanitare.  

„Pachetul este valabil pe parcursul întregului an, iar fermierul are posibilitatea de a efectua testări la necesitate pentru a monitoriza disponibilitatea nutrienților în diferite faze de dezvoltare a culturii sau chiar la pregătirea terenului pentru semănat sau plantat. Astfel, această practică valoroasă în agricultura modernă pentru randamente maxime și producții de calitate a devenit mai accesibilă producătorilor agricoli din țara noastră”.

Deratizarea, dezinsecția și dezinfecția în depozite și unitățile industriale

Un alt subiect discutat a vizat importanța respectării procedurilor de: deratizare, dezinsecție și dezinfecție în depozite și unitățile industriale.

Bioprotect dispune de o gamă vastă de biocide (insecticide și rodenticide) care fac față oricărei probleme întimpinate de producători.

Toate produsele biocide utilizate sunt înregistrate în registrul substanțelor biocide deținut de Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Pentru mai multe detalii despre testarea solului – apelați la 067777997 sau 022 600 700.

Adresa FPC Bioprotect SRL: mun. Chișinău, com. Stăuceni, drum M2, km 10, nr.9. 022 21 41 10; www.bioprotect.md.

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale