‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 10 mai, 2024
16.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUniversitatea Agrară de Stat din Moldova a mai pierdut o clădire

Universitatea Agrară de Stat din Moldova a mai pierdut o clădire

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

În cadrul ședinței de Guvern organizată ieri, 14 iulie, a fost decisă transmiterea în gestiunea Inspectoratului pentru Protecția Mediului a unei construcții ce aparținea universității agrare.

Astfel, un alt cămin cu suprafața totală de 916,2 m2, amplasat în Chișinău, Grigore Vieru, 10 nu va mai aparține universității.

Lucrurile se întâmplă după ce în 2007 din gestiunea UASM a fost preluată clădirea facultății de medicină veterinară de pe strada Șciusev.

În schimbul acesteia, a fost promisă asigurarea construcției unei clinici veterinare, care însă nu a fost finalizată nici până astăzi.

Ulterior, în anii 2014-2015 s-a decis că și terenurile universității (3045 de hectare) amplasate în raionul Anenii Noi, Chetrosu, Criuleni și municipiul Chișinău (comuna Ghidighici) nu mai pot fi folosite de către universitate.

Astfel, universitatea a rămas fără niciun hectar de teren agricol, iar furajele necesare pentru a întreține cele aproximativ 40 de vaci de la fermă sunt cumpărate. Detalii aici.

‹ adv ›

Ce ține de Hotărârea de ieri, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, în comun cu Universitatea Agrară de Stat și Inspectoratul pentru Protecția Mediului vor institui comisia de transmitere și vor asigura, în termen de 30 de zile, transmiterea căminului în gestiunea Inspectoratului pentru Protecția Mediului.

Căminul va deveni clădire administrativă. Hotărârea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

1 Comentariu

  1. Dar cantina universității de pe str.mircești în care am investit două milioane cinci sute mii lei,după care am fost evacuat ilegal de către instanțele de judecată corupte,încă nu a fost privatizată???

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›