image
Sursa foto: Getty Images

Giorgio Chiellini a recunoscut că a strigat "Kiricocho" înainte de penalty-ul lui Bukayo Saka: "Confirm totul!"

Bukayo Saka a ratat penalty-ul decisiv în finala EURO 2020, iar Italia a cucerit trofeul.

Înaintea acestei lovituri de la 11 metri, pe care Donnarumma a reușit să o pareze, Giorgio Chiellini a strigat ”Kiricocho”, un cuvânt aparent lipsit de sens, dar cu o mare însemnătate în lumea fotbalului.

Într-o intervenție la ESPN, căpitanul Squadrei Azzurra a răspuns, în italiană: "Salut, Christian! Confirm totul! Kiricocho!"

Înaintea ultimului penalty, executat de Saka, pe care Donnarumma a reușit să îl salveze, potrivit Corriere.it, Giorgio Chiellini a strigat ”Kiricocho”, un cuvânt aparent lipsit de sens, dar cu o mare însemnătate în lumea fotbalului.

"Kiricocho" este un cuvânt, cel mai des folosit atunci când vrei să faci o farsă. Dar depinde de contextul în care este uzitat. Cuvântul îşi are originile în Argentina şi vine de demult. Kiricocho a fost un suporter al echipei Estudiantes, despre care lumea spunea că aduce ghinion oriunde merge, pentru că la fiecare antrenament la care asista, un jucător se accidenta.

Într-un sezon, cei de la Estudiantes l-au adus pe teren înaintea meciurilor de campionat pentru a da mâna cu adversarii. În acel sezon, Estudiantes a ieșit campioană și a pierdut un singur joc acasă, cu Boca Juniors. Kiricocho îi saluta pe adversari, cu un zâmbet nevinovat pe față.

De atunci, cuvântul a început să fie folosit de superstiţioşi pentru a "ţine ghinion" adversarilor, mai ales la penalty-uri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: