image
Sursa foto: jurnal.md

VIDEO: Vladimir Andronachi a plecat la mare cu o ucraineancă focoasă; Imagini de pe aeroportul din Kiev (EXCLUSIVITATE)

Imediat după alegeri și în ultimele zile de mandat, deputatul Vladimir Andronachi a plecat la mare în Grecia, fiind surprins pe Aeroportul din Kiev.

Acesta este însoțit de o tânără din Ucraina, Tatiana I., împreună cu care au luat zborul spre Grecia.

jurnal.mdjurnal.md

jurnal.md

Acum câțiva ani, Andronachi a mai ajuns în vizorul opiniei publice când a fost surprins alături de o blondă la București, la o petrecere de lux, presa de acolo scriind că „o echipă de moldoveni doldora de bani s-au stropit cu zeci de LITRI de şampanie Armand de Brignac” și că „s-au dezlănţuit, pentru o noapte întreagă, cu cele mai fine şampanii, comandate cu zecile.

Vladimir Andronachi, om din cercul apropiat al lui Vladimir Plahotniuc, a devenit deputat în 2015, pe listele Partidului Democrat. Acum un an, acesta a fost exclus din PD, rămânând, oficial, deputat neafiliat. Neoficial, acesta i-ar fi rămas loial lui Plahotniuc și intereselor sale.

Andronachi a figurat împreună cu Plahotniuc ;i într-un dosar de trafic de arme deschis de procurorii români pe numele lui Victor But, faimosul traficant de arme rus.

În trecut a fost manager la diferite companii, inclusiv Nobil Air SRL, firmă controlată de Plahotniuc, și care a oferit servicii charter pentru Igor Dodon, oligarhul transnistrean Victor Gușan, dar și Almazbek Atambaev, fostul președinte al Kârgâzstanului.

Conform unei plângeri penale depuse de controversatul Veaceslav Platon la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din România, Andronachi a fost la un moment dat reprezentantul OTIV Prime Holding, o companie olandeză conectată la Vladimir Plahotniuc care, în 2011, i-a vândut intermediarilor lui Platon o parte din afacerile pe care le deținea în Moldova, printre care un pachet de 27% din acțiunile Victoriabank.

Tot Vladimir Andronachi este omul care, din umbră, a gestionat schemele de la Metalferos, unde a fost infiltrat de către Plahotniuc încă din anul 2004, când încă era un „student ascultător”, iar de atunci a implementat scheme în valoare de sute de milioane de dolari. Despre aceasta spunea recent Victor Ostap, fostul direct al Metalferos, într-o emisiune la Jurnal TV. Potrivit lui Ostap, Andronachi nu avea nicio funcție în cadrul companiei, el controlând companiile care se ocupau cu livrarea metalelor de la Metalferos. Ostap a mai dezvăluit că astăzi cel care controlează totalmente schemele din jurul companiei Metalferos este nimeni altul decât Andronachi, care a repornit, împreună cu Igor Dodon, vechile scheme.

Și pe filiera politică Andronachi acționează din umbră. În ajunul alegerilor anticipate din 11 iulie, acesta a făcut naveta la Moscova, împreună cu mai multe persoane de pe ambele maluri ale Nistrului, iar scopul călătoriilor ar fi fost organizarea tacită a votului locuitorilor din regiunea transnistreană. Surse Jurnal TV au comunicat că ultima vizită de acest fel s-a încheiat pe 1 iulie. Aproape de miezul nopții, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat un avion care i-a adus de la Moscova pe deputatul Vladimir Andronachi, așa-numitul ministru de externe de la Tiraspol, Vitaly Ignatiev, dar și pe unul dintre patronii holdingului „Sheriff”, Ilya Kazmalî.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: