(video) Siberia, cuprinsă de flăcări: Una dintre cele mai reci regiuni din lume, devastată de sute de incendii

Sute de incendii au cuprins Iacuția, Republica Saha, cea mai mare și mai rece regiune din Federația Rusă. Pădurile și natura din această regiune, care este una dintre cele mai izolate din lume, sunt distruse de flăcări iar topirea stratului de permafrost este accelerată. Oamenii fac un apel disperat la autorități și președintele Vladimir Putin pentru a interveni în zonele unde fumul înecăcios a cuprins localități siberiene, potrivit Digi24.ro.

Foto: Captură de ecran

Aproape 300 de incendii separate au izbucnit în Siberia pe o suprafață de 12.140 de km pătrați, însă doar jumătate dintre acestea sunt gestionate de autorități, deoarece pun în pericol vieți omenești. Celelalte sunt necontrolate, transmite The Siberian Times.

În total sunt 800.000 de hectare de pădure care au luat foc, potrivit The Guardian.

Incendii majore au avut loc în jurul Drumului Oaselor, o șosea construită de victimele represiunii erei sovietice între Iakutsk  capitala regiunii și orașul cu cele mai scăzute temperaturi din lume și portul Magadan.

Un video surprins de pe o ambarcațiune de croazieră aflată pe cel mai mare râu din regiune, Lena, arată amploarea înfricoșătoare a flăcărilor.

Rusia se încălzește de 2,5 ori mai repede decât planeta ca întreg, un pericol în special în Iacuția, unde gazele cu efect de seră sunt fixate în permafrost și se degajă deoarece solul se dezgheață din cauza căldurii și incendiilor.

În Rusia au fost înregistrate 550 de incendii, iar mai mult de jumătate sunt doar în regiunea Iacuția.



Pub