Ilan Șor: Lucrările de amploare de modernizare a curților de bloc continuă la Orhei

Încă o curte de bloc și o stradă din municipiul Orhei intră astăzi în reparație. Este vorba despre curtea a două blocuri de locuințe, situate pe strada Scrisului Latin, nr. 4 și 6, precum și strada Șoimarul din sectorul Centru. Orașul Orhei, dar și localitățile în care Partidul „Șor” a obținut cele mai multe voturi, la alegerile parlamentare din 11 iulie, vor continua să se dezvolte și să se modernizeze, așa cum a promis președintele formațiunii și primarul de onoare al municipiului Orhei, Ilan Șor.

Foto:

Ilan Șor și echipa sa au preluat administrația orașului Orhei în 2015 și a reușit, în timp record, să transforme această localitate, astfel încât, în doar câțiva ani, să devină cel mai dezvoltat, curat și amenajat oraș din Republica Moldova. Proiectele de infrastructură vor continua atât la Orhei, cât și în localitățile administrate de primari ai echipei Partidului „Șor”.

„La Orhei, se implementează două proiecte concomitent – renovarea drumurilor secundare și reabilitarea curților de bloc. În acest an, ne propunem să modernizăm 12 curți de bloc. Asta înseamnă confort și siguranță pentru mii de oameni, care se vor bucura și de drumuri, trotuare de calitate, locuri de parcare, terenuri de joacă, jardiniere de flori etc. Astfel de lucrări nu s-au făcut în niciun oraș din țară, de la destrămarea Uniunii Sovietice. Facem ceea ce nu au făcut celelalte primării timp de 30 de ani. Vom lucra în continuare pentru oameni”, a declarat Ilan Șor. 


Astfel, peste 400 de locatari ale blocurilor de locuințe de pe strada Scrisului Latin se vor bucura de o curte renovată, conform standardelor de înaltă calitate. De asemenea, vor fi amenajate locuri de parcare pentru autoturisme, spații pentru uscarea rufelor, dar și o platformă pentru sortarea gunoiului.

„Ne bucurăm nespus că autoritățile municipale, precum și primarul de onoare al orașului Orhei, Ilan Șor, își îndeplinesc promisiunile făcute. Au spus anterior, dar și înainte de alegeri, că vor repara și curtea noastră, iată că lucrările au început deja. În a treia zi după alegeri, ceea ce este de apreciat”, a menționat un locatar al unui bloc al cărui curte va fi în curând modernizată. 

„Ne bucurăm nespus că utilajele pentru construcția drumurilor din curți au ajuns și pe strada noastră. Ne-am săturat să mergem prin gropi și noroi. Vrem și noi să mergem pe drumuri bune, așa cum are parte majoritatea orheienilor. Iată că visul nostru se îndeplinește. Le suntem recunoscători tuturor celor care își fac treaba”, a spus o femeie.

Și asta nu este tot. În curtea de pe strada Scrisului Latin va fi amenajat și un teren de joacă pentru copii, precum și un teren de sport, așteptat mult timp de cei mici, dar și de adulți.

„Suntem nespus de bucuroși. Copiii noștri își vor petrece timpul liber în siguranță și confort. E vacanță, vor să se joace mai mult ca niciodată, dar nu au unde. Unii se duc în curțile din preajmă, unde sunt terenuri de joacă moderne, alții însă sunt nevoiți să se joace aici, în condițiile pe care le vedeți. Lucrurile se schimbă cu pași repezi la Orhei și asta ne bucură”, a spus un părinte. 


„Întrucât e vacanță și părinții lucrează, am eu grijă de nepoți. Trebuie să mergem la plimbare, să se joace pe afară, dar nu prea au unde. De acum încolo, lucrurile vor sta altfel, motiv pentru care suntem recunoscători”, a afirmat o bunică.

Tot astăzi, a fost dat startul lucrărilor de reparație a străzii Șoimarul din Orhei, o arteră importantă pentru profesorii și elevii care învață la Liceul Teoretic „Ion Luca Caragiale”, precum și pentru cadrele medicale care muncesc la „Centrul Medical Munteanu” și Centrul Medicilor de Familie din oraș. De asemenea, a fi amenajată o parcare atât pentru angajații instituțiilor din preajmă, cât și pentru locatarii blocurilor de pe această stradă. Renovarea străzii Șoimarul va permite fluidizarea traficului pe strada Vasile Lupu, care, deseori, este aglomerată. Mai mult, la intersecția străzilor Șoimarul și Vasile Lupu a fost instalat un semafor.

Primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat, în contextul lucrărilor de renovare și modernizare a orașului Orhei, că proiectele de dezvoltare sunt implementate în continuu în oraș, începând cu 2015, și acestea vor continua.

„Orhei este cel mai frumos oraș din raioanele din țară, în care ar vrea să se mute cu traiul oameni din alte localități. Suntem foarte aproape de a moderniza acest oraș sută la sută. Locuitorii municipiului au încredere în echipa lui Ilan Șor de la Orhei și trebuie să le îndreptățim așteptările. Noi nu ne temem de lucru, cunoaștem foarte bine necesitățile lor și știm cum să le rezolvăm problemele. Nu trebuie decât să ne continuăm treaba”, a declarat Pavel Verejanu. 

În acest an, Primăria Orhei realizează un plan amplu de renovare a curților de bloc. Până în prezent, au fost modernizate peste 50 de curți. Tot în 2021, Primăria Orhei a pus în aplicare un plan ambițios de renovare a străzilor secundare din oraș. Lucrările au început în martie, fiind deja reabilitate capital mai multe străzi secundare, iar altele sunt în reparație. Anul trecut, Primăria Orhei a renovat capital toate arterele principale din localitate. (P.)


Pub