Bugetarii vor avea cinci zile libere la sfârșitul verii

Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi o Hotărâre de Guvern care prevede ca ziua de 30 august să fie declarată zi de odihnă, iar ziua de 21 august– zi lucrătoare. Astfel, angajaţii din sistemul public vor beneficia de cinci zile libere în perioada 27-31 august 2020.

Foto:
Decizia vine în contextul utilizării optime de către salariaţi a zilelor de repaus şi de sărbătoare nelucrătoare și conform prevederilor art.111 alin.(5) din Codul muncii, în legătură cu marcarea pe 27 august a Zilei Independenţei și pe 31 august, a sărbătorii „Limba noastră”. 

Scopul proiectului este utilizarea optimă de către salariați a zilei de repaus și de sărbătoare nelucrătoare în anul curent. 

Potrivit proiectului, ministerele, autoritățile administrative centrale și instituțiile publice vor asigura în ziua considerată lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate, iar pentru întreprinderile din sectorul real al economiei naționale, hotărârea are caracter de recomandare.

Reamintim că ziua de 31 august, când este marcată sărbătoarea „Limba noastră”, precum și ziua de 27 august – Ziua Independenței, constituie zile de sărbătoare nelucrătoare, fiind stabilite în art.111 din Codul muncii.



Pub