Reacția lui Cavcaliuc privind dosarul Direcției 5: Se încearcă reducerea mea la tăcere și ponegrirea numelui meu. Oricât unii și-ar dori să rămân în străinătate, eu am să revin și voi continua demascările

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc, fostul șef-adjunct IGP, califică informațiile publicate de UNIMEDIA, cu trimitere la surse din cadrul organelor de drept, drept false, „menite să-i ponegrească numele și de a-l reduce la tăcere”.

Foto:

„Categoric neg informațiile publicate pe UNIMEDIA, cu referință la surse necunoscute. Mai mult, cer insistent să nu fie tirajate minciunile și să operați exclusiv cu surse sigure și competente.

La rândul meu, vă dau asigurări că nu am nicio atribuție la contrabandă sau alte ilegalități. Amintesc despre faptul că un oarecare Sorin Stati, acum câțiva ani, a ieșit cu declarații scandaloase, acuzându-ma de implicare în contrabandă. Eu l-am acționat în judecată pentru calomnie, iar procesul durează de doi ani, perioadă în care Stati inventează diferite motive ca să nu se prezinte la ședințe, înțelegând foarte bine că va trebui să răspundă în fața legii pentru calomnie.

Presupun că apariția informațiilor de acest gen, care au la bază declarații anonime, sunt legate de dezvăluirile legate de contrabanda cu țigări în proporții deosebit de mari, făcute anterior de mine.

Regret că, în încercarea de a mă reduce la tăcere și de a-mi ponegri numele, este folosit și Valeriu Cojocaru. Vă amintesc că anterior am făcut un demers oficial la Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră pentru a obține informații oficiale suplimentare, legate de sechestrarea unui lot mare de țigări de contrabandă în România.

Nu faceți show de 2 bani, ponegrind numele meu și al colegului meu Valeriu Cojocaru, care este un ofițer cu verticalitate, pe care încercați acum să turnați tot noroiul și să-l învinuiți de toate relele de pe pământ, fără să observați că acest om a muncit câteva decenii întru binele poporului și al țării, ca un ofițer adevărat.

Nu uitați că acest ofițer e tatăl cuiva, soțul sau fiul cuiva, iar mizeria turnată din așa numite surse îi pot grav afecta pe cei dragi.

Nu faceți justiție în presă, lăsați organele de drept să-și facă treaba, iar când vor avea ceva de spus, să spună clar și răspicat, respectând legea și prezumția nevinovăției.

Subliniez că mă aflu, împreună cu familia, în vacanță, după încheierea campaniei electorale. Și oricât de mulți și-ar dori ca eu să rămân peste hotare, voi reveni și voi continua demascarea schemelor corupte, împreună cu echipa PACE”, a scris Gheorghe Cavcaliuc, pe pagina sa de Facebook.


Reacția este un răspuns la informațiile unor surse din cadrul organelor de drept, oferite UNIMEDIEI, privind dosarul Direcției 5 și persoanele reținute în cadrul acestuia.

Șeful Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru, a fost plasat în arest pentru 30 de zile, la data de . Acesta este cercetat într-un dosar privind „abuzul de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”, inițiat de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, de comun cu Serviciul de Informații și Securitate.

Investigațiile vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, iar în cadrul dosarului au fost reținute trei persoane - șeful Inspectoratului de Poliție al mun. Bălți, un inspector din cadrul Poliției de Frontieră și președintele Asociației FEA, Dorin Damir.


Pub