(video) „Revoluția” Usatîi la Bălți. A doua zi, localnicii ies la protest: „Bani și hrișcă nu am primit”

Mai mulți locuitori din Bălți au ieșit astăzi la un nou meeting în susținerea primarului Renato Usatîi, care acum două zile și-a anunțat demisia, în urma rezultatelor la scrutinul parlamentar. Oamenii au declarat că nu vor ca orașul să ajungă în mâinile altor politicieni, că nu-și pot reveni după alegeri și se întreabă „ce rău a făcut Usatîi?”. Unele surse spuneau că meetingul este organizat de Usatîi, iar unii oameni ar fi plătiți. Una dintre participante a negat aceste informații. „Noi nu am primit bani și nici hrișcă”. O nouă adunare ar urma să aibă loc sâmbătă.

Foto: colaj

Haideți să-l susținem. Noi v-am ales, noi nu v-am trădat. Bălți nu trădează pe nimeni, niciodată”, a spus o femeie.

„Ieri m-am uitat pe internet. Câtă hrișcă ați primit aseară? Câți bani? Câte pachete? Câte ruble”, întreba o localnică mulțimea.

Oamenii au scandat „Renato” și au cerut primarului să vină la întâlnire cu aceștia.

Renato Usatîi, de la anunțul privind demisia de la Primăria Bălți, și după meetingul de ieri, nu a ieșit la rampă. 


Vedeți aici cum s-a desfășurat protestul:

Renato Usatîi și-a anunțat demisia, după rezultatele scrutinului parlamentar. Într-un live pe Facebook, Usatîi a declarat că votul a demonstrat că orașul Bălți „nu vrea un gospodar, ci un politician”, motiv pentru care pleacă în concediu, iar la revenire va demisiona din funcție ca să ofere bălțenilor „posibilitatea să-și aleagă un alt conducător”.

Blocul electoral Renato Usatîi nu a trecut pragul electoral.


Pub