La popas, pe temperaturi extreme: Chișinăuienii pot cere apă la corturile anticaniculă și în transportul public

Mai multe corturi anticaniculă au fost instalate în locurile publice aglomerate din capitală. Acestea vor funcționa de la 11:00 până la 18:00, în zilele cu temperaturi caniculare. Cetățenii se pot apropia pentru a solicita ajutor, în caz de necesitate, și servi un pahar de apă.

Foto: Unimedia

Și în transportul public din capitală, pasagerii pot solicita apă potabilă de la taxatori sau șoferi, în timpul călătoriei sau la stația terminus. Mai mult, managerii întreprinderilor de transport trebuie să se asigure funcționalitatea sistemelor de aer condiționat în toate unitățile de transport public dotate corespunzător.

Străzile și bulevardele principale din sectoare și arterele unde circulă transportul public sunt stropite cu apă. De asemenea, vor fi stropite cu apă străzile aglomerate și aleile din parcuri și scuaruri.

În perioada estivală au fost redeschise şi cișmelele de apă de pe teritoriul orașului. Sursele de apă sunt amplasate în Parcul „Valea Morilor, în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt", în Grădina Catedralei, iar din acest an, și în Parcul „Alunelul".

Codul galben de caniculă a intrat astăzi în vigoare, începând cu ora 14:30 și se va menține până pe 19 iulie. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) ne așteaptă cinci zile de foc. Pe arii extinse temperatura maximă a aerului va constitui +35 grade Celsius. 


Pub