Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Un grup de agricultori…

DOC Un grup de agricultori solicită președintei Sandu să examineze candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern. Slusari: „Eu nu spun nu”

Un grup de agricultori din raionul Ștefan Vodă a formulat și expediat o scrisoare în adresa Președinției prin care îi solicită președintei R. Moldova, Maia Sandu, să examineze candidatura fostului deputat al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) din Legislatura a X-a, Alexandru Slusari, la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) în viitorul Guvern.

În cererea adresată către instituția prezidențială, producătorii agricoli propun ca în viitorul Executiv ex-deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari, să dețină funcția de ministru al Agriculturii și solicită ca propunerea lor să fie examinată. O astfel de scrisoare a fost expediată și în adresa liderului interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

„Aflarea în funcția de ministru a lui Alexandru Slusari ar asigura elaborarea și implementarea fără tergiversarea a multașteptatei Strategii Naționale de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural 2021-2030 de către agricultori și populația de la sate”, se menționează în solicitarea semnată de 200 de agricultori.

În context, Alexandru Slusari a declarat miercuri, 14 iulie, că „are idei pentru dezvoltarea agriculturii”, însă este „sceptic” în ce privește numirea lui în funcția de ministru al Agriculturii în viitorul Guvern.


Sunt onorat de sprijinul pe care îl am în rândul agricultorilor, sunt plăcut surprins de atitudinea lor chiar și după gustul amar al alegerilor. Îmi pare bine că agricultorii prețuiesc eforturile mele și ale echipei pe care le-am făcut pentru fermieri. Eu sunt sceptic de posibilitatea acestei variante, întrucât. eu nu am nevoie de funcție doar de dragul funcției. Eu nu mor de foame și eu revin la afacerile mele care sunt. Nu m-am născut deputat. (…) Sunt incomod întrucât am ide pentru dezvoltarea agriculturii. (…) Eu sunt sceptic că viziunile mele o să fie acceptate de colegii din PAS. (…) Eu nu spun nu. Sunt gata pentru discuții”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Sursa: jurnal.md

La 12 iulie, vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Natalia Gavrilița a declarat că formațiunea politică are pregătită garnitura guvernamentală și că numele persoanelor care vor forma noul Guvern urmează să fie anunțate după ce vor fi validate rezultatele alegerilor parlamentare anticipate.

Conducerea Platformei Demnitate și Adevăr, președintele și vicepreședinții partidului, și-a anunțat demisia în cadrul Biroului Politic Național. Anunțul a fost făcut marți de liderul Platformei DA pe pagina lui de Facebook.

Anunțul vine la două zile de la scrutinul parlamentar din 11 iulie în cadrul căruia Platforma DA, condusă până astăzi de Andrei Năstase, nu a reușit să prindă un loc în Parlamentul de la Chișinău, obținând puțin peste 2 la sută din sufragii.

Platforma DA, care în Parlamentul din legislatura a X-a a fost reprezentată de 11 deputați, nu a reușit să obțină la scrutinul din 11 iulie 2021 un scor care sa-i permită să acceadă în noul Parlament de la Chișinău. Formațiunea a obținut 2,33% (34181 voturi).

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a câştigat clar alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, potrivit rezultatelor preliminare prezentate luni de Comisia Electorală Centrală (CEC), după numărarea voturilor din 100% dintre secţiile de votare.