Principală  —  IMPORTANTE   —   Președintele SUA a nominalizat un…

Președintele SUA a nominalizat un nou ambasador în R. Moldova

Colaj ZdG

Președintele SUA, Joe Biden, l-a nominalizat marți, 13 iulie, pe Kent Doyle Logsdon, pentru funcția de ambasador al SUA în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Casei Albe printr-un comunicat de presă.

Kent D. Logsdon este diplomat de carieră (membru al Serviciului extern superior) și este șeful de personal al subsecretarului pentru creștere economică, energie și mediu Keith Krach din 30 septembrie 2019. Anterior, el a servit ca secretar adjunct adjunct principal în Biroul resurselor energetice. A ajuns la această funcție după ce a ocupat funcția de șef adjunct al misiunii la Ambasada SUA la Berlin, Germania, în calitate de însărcinat cu afaceri din ianuarie 2017 până în mai 2018. Logsdon a fost șeful statului major al secretarului adjunct de stat pentru management și resurse din Washington, DC înainte de a pleca la Berlin.

La 13 iulie 2021, președintele Joe Biden și-a anunțat intenția de a nominaliza Logsdon ca ambasador al Statelor Unite în Moldova.

Dereck J. Hogan este ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova din 2018. Hogan a fost numit ambasador printr-un decret semnat de Donald Trump, fiind succesorul lui James D. Pettit, numit în 2014 de precedentul preşedinte american, Barack Obama.