Nume
Parola
Vizualizări: 3353
Destinații turistice din nordul Moldovei, promovate cu sprijinul partenerilor slovaci
Bălți, 14 Iulie 2021 — Erik Heidema, expert de la compania slovacă Pro4CE, specializată în oferirea de consultanță în domeniile agricultură ecologică, turism și investiții în Europa centrală, au vizitat, în perioada 12-14 iulie 2021, Regiunea de Dezvoltare Nord a Republicii Moldova, în cadrul proiectului „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”.

Expertul slovac și reprezentanți ADR Nord au vizitat, cu această ocazie, mai multe locații din raioanele Soroca, Drochia, Sângerei și Edineț, unde sunt dezvoltate mici afaceri în domeniul producerii și comercializării fructelor uscate, legumelor, pomușoarelor, precum și afaceri locale în apicultură și turism. Recent, în cadrul aceluiași proiect, mai multe locații turistice din aceste raioane au fost vizitate de către echipa Redescoperă Moldova, care a realizat o serie de fotografii și spoturi. Materialele promo sunt, în continuare, distribuite în rețelele de socializare și, ulterior, se vor regăsi în unele publicații.

Expertul Erik Heidema și-a încheiat astăzi vizita în Regiunea de Dezvoltare Nord. Cu această ocazie, a participat la o ședință de totalizare la sediul ADR Nord, unde a discutat cu reprezentanții Agenției despre aspecte privind dezvoltarea turismului regional prin intermediul agriculturii ecologice și promovarea brandingului produselor locale.

Amintim că mai mulți experți Pro4CE au efectuat în regiune o vizită similară, în prima parte a lunii iunie 2021.

Până în prezent, în cadrul proiectului au fost desfășurate mai multe activități al căror scop a fost să identifice și să promoveze produse agricole locale (organice) care pot deveni „mărci locale” pentru regiune în ceea ce privește dezvoltarea destinației turistice.

Proiectul „Agricultura ecologică ca promotor pentru dezvoltarea destinației turismului prin brandingul produselor locale”, este finanțat prin intermediul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) Moldova, cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Republicii Slovace.

Din echipa proiectului fac parte ADR Nord și compania slovacă Pro4CE. Partenerii proiectului sunt Agenția de Investiții din Republica Moldova și Asociația „ECO-Partener”.

www.adrnord.md