20:31:13 28.03.2024
Stiri

Vaccinare OBLIGATORIE pentru unele categorii de populație din R. Moldova: Autoritățile de la Chișinău, ÎNGRIJORATE de răspândirea noilor tulpini ale COVID-19, mult mai contagioase

Actualitate 14.07.2021 09:50 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National
Vaccinare OBLIGATORIE pentru unele categorii de populație din R. Moldova: Autoritățile de la Chișinău, ÎNGRIJORATE de răspândirea noilor tulpini ale COVID-19, mult mai contagioase


Autoritățile din R. Moldova „nu exclud” apariția în republică a unor noi versiuni ale tulpinei COVID - Delta, Delta+ și Lambda, ca urmare a valurilor tot mai pronunțate de infectare în statele din regiune.

Subiectul a fost pus în discuție în cadrul ședinței Consiliului consultativ de sănătate sublică pe lângă prim-ministru, prezidată de șeful interimar al Executivului, Aureliu Ciocoi, care a avut loc marți la Guvern.

Deși Agenția Națională pentru Sănătate Publică a trimis anterior probe prelevate de la moldovenii infectați la un laborator din Germania pentru a vedea dacă noile tulpini, care se manifestă mult mai agresiv în comparație cu tulpinele anterioare ale COVID-19, au ajuns și în R. Moldova, un răspuns tranșat nu este oferit publicului până în prezent.

Participanții la ședință au reiterat importanța intensificării procesului de imunizare a populației, aceasta fiind singura soluție de depășire a crizei pandemice.

„A fost pusă în discuție posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale, activitatea cărora presupune contactul direct cu cetățenii”, cităm dintr-un comunicat de presă al Guvernului.

În R. Moldova, doar 9,14% din numărul populației generale a fost vaccinată cu ambele doze împotriva COVID-19, iar 14,31% au o singură doză administrată.

În rândul lucrătorilor medicali, rata imunizării cu ambele doze se ridică la 80,02%. Din volumul total de 1 248 090 de doze de vaccin recepționate de R. Moldova, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent au fost utilizate 803 049 de doze.

Secretarul de stat de la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Igor Curov, a subliniat faptul că morbididatea în rândul personalului medical a scăzut cu 90%, fapt ce demonstrează impactul benefic al vaccinării.

Cea mai mică rată de vaccinare în rândul populației se atestă în continuare în regiunea transnistreană și în UTA Găgăuzia.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md