20:38:15 19.04.2024
Stiri

Chișinăul a SABOTAT proiectele mari de infrastructură, demarate în comun cu România: Noua guvernare promite să le REALIZEZE „în scurt timp”

Actualitate 14.07.2021 10:40 Vizualizări2621 Autor: Ziarul National
Chișinăul a SABOTAT proiectele mari de infrastructură, demarate în comun cu România: Noua guvernare promite să le REALIZEZE „în scurt timp”


Foarte multe proiecte comune de infrastructură, inițiate între România și R. Moldova, au fost în mod special îngheţate în ultimii ani. Acestea vor fi reluate şi duse la capăt într-un timp scurt, promite liderul interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care a obținut majoritatea fotoliilor de deputat în viitoul Parlament, Igor Grosu.

„Este nevoie doar de voinţă politică. Avem proiecte de infrastructură care special au fost îngheţate - interconectarea electrică, podul de la Ungheni, calea ferată, gazoductul, cele 68 de milioane de euro cărora Guvernul precedent le-a dat cu piciorul, roammingul, facilitatrea trecerii la punctul de frontieră - sunt foarte multe lucruri care pot fi făcute având la noi un guvern funcţional, bine intenţionat, pe care noi o să îl dăm, versus Guvernul de la Bucureşti”, a spus liderul PAS la TVR Moldova.

Igor Grosu a precizat că aceste proiecte vor fi implementate foarte repede.

„Podul de la Giurgiuleşti, planul cu podul de la Leova, sunt lucruri care vor fi demarate urgent, pentru ca aceste proiecte de infrastructură să fie un suflu nou pentru economia noastră şi agenţii noştri economici”, a spus Igor Grosu.

Potrivit liderului PAS, până acum piedica a fost la Chişinău, făcând referire la informaţii potrivit cărora Ministerul Economiei de la Chişinău nu a furnizat informaţii despre pachetul de documente care vizau podul de la Ungheni.

„Este o informaţie confirmată şi colegii români ne-au vorbit despre asta de mai multe ori. Se sabotează pur şi simplu. Ultima oară când au fost licitate cele două tipuri de energie, de intensitate mai mică sau mai mare, ne-am trezit într-o situaţie brutală, pentru că mulţi agenţi economici au spus să luăm de la ei tot sau deloc. Noi bani pentru linia care vine de la Vulcăneşti la Chişinău avem”, a spus Igor Grosu.

Într-o intervenţie pe Skype la aceeași emisiune, europarlamentarul Siegfried Mureşan a declarat că Parlamentul European nu a avut până acum o cooperare strânsă cu autorităţile Republicii Moldova.

„Avem un Parlament legitim care va susţine în mod transparent o guvernare, deci şi noi, de la nivel european, vom putea ajuta şi mai mult. UE a pus la dispoziţia R. Moldova un pachet de redresare economică de 600 de milioane de euro. Acest pachet este menit să ajute oamenii afectaí de pandemie, să modernizeze economia, inclusiv întreprinderile mici şi mijlocii”, a spus Siegfried Mureşan, care a mai adăugat că R. Moldova este prima ţară din afara UE care primeşte un asemenea pachet.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md