17:19:18 19.04.2024
Stiri

Mihai Ghimpu îi DESFIINȚEAZĂ pe liderii unioniști pentru „rezultatele” obținute la alegerile parlamentare anticipate și nu exclude că va REVENI în fruntea PL. „Nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți, căci o veți îmburuieni…”

Actualitate 14.07.2021 11:13 Vizualizări2281 Autor: Ziarul National
Mihai Ghimpu îi DESFIINȚEAZĂ pe liderii unioniști pentru „rezultatele” obținute la alegerile parlamentare anticipate și nu exclude că va REVENI în fruntea PL. „Nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți, căci o veți îmburuieni…”


Fostul președinte interimar al R. Moldova și ex-lider al Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, a lansat un atac fără precedent la adresa formațiunilor unioniste participante la scrutinul parlamentar de pe 11 iulie curent. Acesta nu l-a menajat nici pe nepotul său Dorin Chirtoacă, care a renunțat pentru o perioadă la calitatea de lider și membru al PL, pentru a participa pe lista Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la parlamentare.

Potrivit lui Ghimpu, foștii săi colegi, care au obținut un scor derizoriu la parlamentare, nu au făcut decât să compromită lupta pentru reUnirea celor două state românești.

„Foștii mei colegi ex-liberali s-au crezut titani, lideri, patrioți, mai unioniști chiar decât Mihai Viteazul, căci după ce au trădat formațiunea care i-a ridicat, și-au „tras” fiecare câte un partid (-uț)! Iată că a venit și ziua în care și-au văzut adevărata „lungime a nasului”! Pentru că a distruge e mult mai ușor, decât a construi ceva. Și-apoi, această soartă îi așteaptă pe toți cei care scuipă în fântâna din care au băut. Toți s-au văzut mai nași decât „nașul”, crezând că partidul este un tren și că poți sări dintr-un vagon în altul, ajungând mai apoi locomotivă... Iată că nu-i așa! Și dovadă este votul alegătorului unionist...”, a scris Mihai Ghimpu pe o rețea de socializare.

Acesta a mai adăugat că foștii săi colegi au crezut că, trădând PL-ul, vor reuși să-și pună pe roate propriile lor partide.

„Nici n-ați realizat că, de fapt, ați lovit în propria voastră imagine și v-ați îngropat pe voi înșivă. Dumnezeu cu voi: ce ați căutat, aceea ați găsit. Mai trist este că, prin tot ce ați făcut, ați compromis lupta pentru UNIRE. În politică e ca și în viață: trebuie să știi care piatră o poți ridica singur și care - doar împreună cu altcineva. Fiecare dintre voi, însă, v-ați crezut a fi Hercule. Orgoliul exagerat, trădarea și ideea fixă că tu ești „buricul pământului”, în lipsa faptelor care demonstrează acest lucru, nu sunt pe placul oamenilor, dar în primul rând al celor unioniști. Și atunci, de unde vreți să aveți votul lor? Omul este apreciat după fapte, nu după scandaluri, hârjoneli mărunte de mahala și vorbe goale...”, a adăugat Ghimpu.

Sursa citată a ținut să sublinieze că modul în care a fost promovată Unirea de către cele două formațiuni implicate în alegerile parlamentare a fost lamentabil.

„Eu singur, după ce am văzut „politica” făcută de voi în afara PL-ului și felul în care „promovați” unionismul, nici grădina de la Colonița nu v-aș încredința s-o îngrijiți, căci o veți îmburuieni, nu să mai faceți Unirea cu Țara!... Cum să unești, domnule, o țară, când voi între voi nu vă puteți uni, nu vă puteți suporta, nu știți cine-i mai marele „unionist”, când rivalizați, vă ponegriți, amenințați cu „datul la bot”... Dar, poate totul e mult mai simplu și degeaba dramatizez... Pentru că atunci, când lucrezi la comandă și interesul îți poartă fesul, cauza stă pe ultimul plan. De aceea și „rezultatul” este cel care este...”, a subliniat Ghimpu.

Fostul lider al PL a lăsat să se înțeleagă că ar putea reveni în fruntea formațiunii.

„Cu toate acestea, eu sunt optimist. Și celor care au cu adevărat în inimă unionismul le pot spune următoarele: lupta continuă până la victorie! Țara, în ciuda circumstanțelor și neprietenilor, ne așteaptă! Cred că nu este departe ziua când veți vota din nou PL”, a conchis Mihai Ghimpu.

Ulterior, Mihai Ghimpu a ascuns postarea scrisă pe Facebook.

De menționat că AUR și Partidul Unității Naționale, unde s-au regăsit foști și actuali membri ai PL, au acumulat împreună, la alegerile parlamentare anticipate, mai puțin de un procent din votul alegătorilor.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md