23:47:12 25.04.2024
Stiri

După mai multe tentative EȘUATE, Guvernul în exercițiu a alocat banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate

Actualitate 14.07.2021 13:25 Vizualizări2593 Autor: Vitalie Hadei
După mai multe tentative EȘUATE, Guvernul în exercițiu a alocat banii necesari pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate


Comisia Electorală Centrală (CEC) va primi cele 22,46 de milioane de lei, resurse destinate pentru acoperirea indemnizațiilor membrilor birourilor electorale. După mai multe tentative eșuate, Guvernul a aprobat astăzi hotărârea cu privire la alocarea surselor suplimentare pentru organizarea alegerilor parlamentare din 11 iulie curent.

„Guvernul a solicitat CEC devizul de cheltuieli și suma de 22,46 de milioane de lei a fost reconfirmată. Banii respectivi urmează să fie virați pentru acoperirea indemnizațiilor lucrărtorilor electorali”, a declarat premierul în exercițiu, Aureliu Ciocoi, la ședința Guvernului.

Citește și: VIDEO // Ședință de Guvern EȘUATĂ: Au participat numai premierul interimar Aureliu Ciocoi și bașcana Găgăuziei Irina Vlah. Pe ordinea de zi - alocare de bani pentru alegerile din 11 iulie

De asemenea, Guvernul a a aprobat astăzi alocarea a 2,3 milioane de lei pentru plata indemnizațiilor familiilor medicilor care au decedat la datorie în lupta cu COVID-19.

„Douăzeci și trei de familii vor primi câte 100 de mii de lei. Măcar cu atât să contribuim și noi. Sper că această practică să fie continuată de viitorul Guvern plenipotențiar”, a conchis Ciocoi.

De menționat că premierul Ciocoi a încercat să organizeze de două ori ședințe în care să fie alocate resurse suplimentare pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate, însă miniștri loiali lui Igor Dodon le-au boicotat înainte de scrutin.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md