În ultima săptămână, numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în Moldova a crescut cu peste 20 %

coronavirus-2

Numărul de infectări cu COVID-19 în Republica Moldova este în creștere. Declarațiile au fost făcut de secretarul de stat Igor Curov în cadrul ședinței guvernului din 14 iulie.

Conform acestuia, situația în ultima săptămână este una cu dinamică negativă, ceea ce înseamnă că numărul total de cazuri este în creștere.

„Avem creșterea numărului total de cazuri cu peste 20 %, totodată avem creștere cu peste 8 % a numărului cazurilor de deces legate cu infecția COVID-19. Indexul de contagiozitate a crescut cu 1,05 %. Avem un pericol substanțial de creștere a numărului de pacienți infectați. În ultima săptămână am avut 28 de cazuri de import, majoritatea din Federația Rusă”, a declarat Curov.

Totodată, acesta a îndemnat cetățenii să se vaccineze și să respecte restricțiile impuse de autorități.

Reamintim că, astăzi, 14 iulie, guvernul în exercițiu a anunțat că se poartă discuții privind posibilitatea recurgerii la vaccinarea obligatorie pentru unele categorii de persoane din Moldova.

La momentul de față, doar 9,14 % din numărul populației generale s-a vaccinat cu ambele doze, iar 14,31 % au o singură doză administrată. În rândul lucrătorilor medicali, rata imunizării cu ambele doze se ridică la 80,02 %. Din volumul total de 1 248 090 de doze de vaccin recepționate de țara noastră, de la începutul campaniei de vaccinare și până în prezent, au fost utilizate 803 049 doze.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente