No, unde mâncăm gustos la Cluj? Localuri faine cărora e musai să le treci pragul dacă ești prin Cluj

BeFunky-collage (29)

Cunoaștem că orașul Cluj-Napoca este bogat în festivaluri de muzică cum ar fi Electric Castle sau Untold. Dacă ai decis să mergi la unul dintre ele sau pur și simplu vrei să faci o vizită în inima Transilvaniei, e musai să guști și din bucătăria ardelenească. Când vine vorba de vizitarea unui loc nou, tindem să ascultăm recomandările celor care l-au vizitat în trecut. Așa că, echipa #diez vine cu o serie de recomandări de localuri în care neapărat „trebe să meri” dacă te afli la Cluj.

În prezent, diversitatea culinară din meniurile și restaurantele din Cluj reflectă dimensiunea multiculturală a orașului din inima Transilvaniei. Sunt restaurante indiene, italiene sau cu specific mexican. Vei găsi restaurante cu specific ardelenesc și unguresc, restaurante vegetariene sau care se bazează pe preparatele din carne. Vei fi impresionat(ă) de acele restaurante care iau bucătăria românească și o reinventează cu totul, păstrând arome specifice în rețete ce debordează de originalitate și măiestrie culinară.

Pentru că mulți vor petrece această vară la Cluj cu ocazia festivalului Electric Castle sau Untold, ne-am gândit că n-ar strica să îți oferim și o listă cu unele dintre localurile care nu trebuie ratate.

Casa Boema

O terasă spațioasă care vara se umple de zumzetul oaspeților săi, ce devine iarna locul potrivit pentru focuri de tabără cu vin fiert și proțap. Cu asta se mândrește în primul rând Casa Boema, restaurantul situat pe o străduță centrală a Clujului. Conceptul general de design, pus în scenă de unul dintre cei mai mari decoratori din România, s-ar putea spune că este unul rustic, tratat în manieră nordică, cu mult lemn recondiționat, cu accente ce trimit către catedrale, cu ceramică și metal. Merită să vii aici și doar pentru un pahar cu apă pentru a admira atmosfera, însă îți garantez că nu o să fii deloc dezamăgit(ă) nici de meniu. Un mic sfat. Încearcă neapărat coastele de porc la grătar, nu vei regreta!

Strada Iuliu Maniu 34.

Baracca

Baracca este unul dintre restaurantele cele mai bune din România și e de pus pe lista oricui care merge la Cluj și vrea să mănânce foarte bine. Poate cel mai cunoscut local din Cluj, Baracca este un restaurant cu pretenții, cu vechime și cu un meniu scurt, la fiecare preparat lucrându-se atent. Chelnerii știu ce ofertă de mâncare și pot să îți dea cele mai mici detalii pe care le ceri. Spațiul este generos și designul minimalist te ajută să te concentrezi pe ceea ce primești în farfurie.

Strada Napoca 8A.

Livada

Un alt loc de poveste din Cluj este Livada, un local cu o terasă superbă. Toata lumea laudă mâncarea și felul în care este amenajat localul. Mare și bogată, cu un meniu pe măsură, Livada este un local viu, plin de energie, cu mâncare superbă și cu o atmosferă încântătoare. Vara, livada după care își trage numele devine una dintre cele mai populare și spectaculoase terase din oraș. În meniu se regăsesc preparate pe toate gusturile, de la pizza și paste, la carne și diverse tipuri de hamburgeri. Aici am mâncat cel mai bun tartar de somon și cele mai bune midii în sos de tomate din Cluj.

Strada Clinicilor 14.

Klausen Burger

Există și în Cluj restaurante la înălțime, pe acoperiș, dar cel care are cea mai frumoasă panoramă este Klausen Burger, un restaurant berărie și, înainte de toate, o microberărie care și-a propus să ofere clienților săi o gamă variata de bere artizanală. Localul este situat pe acoperișul Centrului Comercial Central, iar berea de aici, marcă proprie, a fost premiată la concursuri internaționale. Trebuie neapărat să treci pe aici măcar pentru priveliște și pentru o bere bună.

Strada Regele Ferdinand 22.

Chios

Devenit un reper în cadrul festivalului Untold ce se desfășoară în acea zonă, restaurantul cu două grădini și cu un spațiu amplu la interior este printre cele mai cunoscute din Cluj. Chios stă la straja Parcului Mare și are un design care se îmbină cu natura, păstrând însă autenticitatea clădirii vechi în care a fost amenajat. Seara, restaurantul se transformă într-un club plin de energie.

Restaurantul Chios este un simbol al orașului Cluj-Napoca, nu doar datorită poziționării sale, ci și prin panorama superbă asupra lacului, dar și prin faptul că iarna lacul devine patinoar.

Parcul Central Simion Bărnuţiu.

Fabrica de Bere Ursus

Dacă ai ajuns la Cluj, nu trebuie să ratezi această locație. Fabrica de Bere Ursus e un local unic în Cluj, plasat într-o locație plină de istorie, îmbibată de istoria Clujului.

Amenajată într-un stil absolut unic, Fabrica de Bere Ursus înseamnă „Camera Barului”, „Camera Malțului”, „Camera Laborator” și „Camera Restaurant”, patru încăperi ale localului denumite sugestiv în concordanță cu decorul fiecărui spațiu. Însă elementul cel mai interesant al decorului este faptul că toți consumatorii pot asista la procesul de fabricare a berii, pentru că acesta poate fi urmărit prin intermediul pereților de sticlă care dezvăluie linia de producție.

Deși atracția principală a Fabricii de Bere Ursus o reprezintă fără îndoială numeroasele sortimente de bere, trebuie să știi că acesta este unul dintre restaurantele cele mai apreciate din oraș, preparatele care se servesc aici completând perfect băutura de marcă a localului: berea Ursus.

Astfel, fie că optezi pentru coastele de porc marinate, gătite la cuptor cu coriandru, muștar boabe, miere și cimbru proaspăt, sau pentru rasolul de vită gătit la cuptor cu legume, portocale, cimbru și chilli, servit în sos de vin alb, fie pentru deliciosul ciolan de porc afumat, preparat cu legume, ierburi aromate (cimbru, rozmarin și foi de dafin), servit alături de varză călită și cartofi cu usturoi, prospețimea și savoarea preparatelor culinare prezintă mereu o garanție a alegerii perfecte. Îți recomand o masă de prânz (gulașul unguresc, ușor picant, gătit cu carne de vită este ideal pentru o pauză gurmandă) sau o cină între prieteni, savurată alături de multă bere Ursus!

Calea Mănăștur 2.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente