Alertă? Cel puţin într-o reţea de benzinării din Moldova nu se dau mai mult de 10 litri per autoturism

Una din cele mai mari rețele de benzinării din țară nu vinde mai mult de 10 litri de combustibil per autoturism! În cazul microbuzelor cantitatea maximă admisă este de 20 de litri, iar pentru camioane 50 de litri!

Reprezentanții companiei Bemol spun că duc lipsă de combustibil!

“Merge vorba despre legea privind piața produselor petroliere adoptată de Parlament în ultima sesiune, este o lege imperfectă, potrivit experților. Metodologia duce la rentabilitate negativă, marja comercială nu este clar pe ce costuri a fost stabilită. Presupunem că toți operatorii naționali vor rămâne fără combustibili în următoarele zile, din cauza legii nedefinitivate și nocive pentru economia țării, care creează monopol. Furnizorii noștri nu ne livrează marfa cu explicația că fiecare litru de combustibil livrat companiilor nu este rentabil pentru ei”, a declarat pentru AGORA Ariana Dermanji, directoare Departamentului relații externe din cadrul Bemol.

O lipsă de carburanți se înregistrează şi în reţeaua Vento. Vom reveni cu actualizări dacă vom afla despre o insuficiență şi în alte reţele!

Într-un comunicat publicat astăzi, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a declarat că va întreprinde în continuare toate eforturile necesare pentru a nu admite perturbarea activității sectorului petrolier și va asigura un echilibru eficient între interesele companiilor și cele ale consumatorului final.

Iar cu câteva zile mai devreme a comunicat că operatorii pieței produselor petroliere activează în regim obișnuit. Statistica privind cantitățile importate de carburanți în Republica Moldova se încadrează în limitele obișnuite și nu prezintă semne de risc! Cantitățile totale de produse petroliere aflate în stocuri sunt suficiente pentru a acoperi integral necesarul tuturor categoriilor de consumatori!

Vezi şi: Poziția ANRE privind situația pe piața carburanților: “Metodologia cu grave erori aprobată nu a fost concepută de ANRE”

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/