/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Criza de pe piața petrolieră se adâncește. Mai multe benzinării au lichidat stocurile de carburanți

14 iulie 2021, ora 21:27

Criză pe piața carburanților. Conducătorii auto se plâng de faptul că mai multe rețele de benzinării din țară nu au în stoc combustibil. Iar una dintre cele mai mari rețele nu vinde mai mult de 10 litri de combustibil per autoturism. Mai multe detalii la acest subiect are colegul meu Cătălin Goria.

Mai multe benzinării susțin că au lichidat stocurile de carburanți, în special, motorina. Astăzi, conducătorii auto s-au trezit că la una dintre cele mai mari rețele nu au putut să se alimenteze decât cu 200 de lei, adică nu mai mult de 10 litri. În cazul microbuzelor, cantitatea maximă admisă este de 20 de litri, iar pentru camioane – 50 de litri. De partea cealaltă, ANRE dă vina pentru breșele din metodologie şi ineficienţa acesteia pe autorul proiectului, fost deputat independent din fostul Parlament, Alexandru Oleinic. Potrivit ANRE, în rezultatul implementării metodologiei, este asigurată o corelare exactă a prețurilor finale pentru fiecare tonă/litru de produs petrolier la cotațiile bursiere internaționale. Totodată colegii de la Cutia Neagră PLUS au intrat în posesia raportului integral al Consiliului Concurenței, privind piața petrolieră din țară. Potrivit documentului în cauză, autorii au constat încălcarea Legii Concurenței de către mai multe companii petroliere. Acestea ar fi participat concertat la stabilirea directă sau indirectă a prețurilor de vânzare și a altor condiții de tranzacționare către terți, la produsele petroliere principale și la gaz lichefiat, pe teritoriul R. Moldova, în perioada 15 mai 2019 – 18 ianuarie 2021. De asemenea, autorii solicită amendarea companiilor vizate pentru încălcarea Legii Concurenței cu o sumă în mărime de la 2% până la 4% din cifra totală de afaceri înregistrată în anul anterior sancționării. Subiectul în cauză a fost discutat, anterior, și în cadrul Comisiei Buget și Finanțe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram