/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ghimpu, critic față de activitatea de campanie a PL. Fostul lider al liberalilor ar fi optat pentru un bloc cu AUR

missing
14 iulie 2021, ora 22:33

Președintele de onoare al Partidului Liberal din Moldova (PL), Mihai Ghimpu este de părere că formațiunea pe care o conduce nepotul său, Dorin Chirtoacă nu a dus o campanie electorală pentru parlamentare „așa cum ar fi trebuit”. Invitat la ediția din această seară a emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Ghimpu nu a precizat unde a greșit actualul lider PL și ceilalți conducători ai partidului, menționând doar că „mai au de învățat de la el”. 

De altfel, Mihai Ghimpu a declarat că în viitor se va implica în activitatea partidului pe care l-a condus timp de 20 de ani.

„Am avut o întâlnire și le-am promis că eu o să îi ajut cu munca mea. O să încep să contribui. PL trebuie să reînvie”, a spus liberalul Ghimpu.

Fostul președinte al PL s-a arătat destul de critic și față de decizia formațiunii de a participa la alegerile parlamentare din 11 iulie sub sigla Partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). În opinia sa, formula constituirii unui bloc ar fi fost mai potrivită.

„Noi am discutat la ultima ședință a biroului politic și eu am spus: bloc! Și am făcut și pași pentru asta. Eram interesat de ceea ce se întâmplă”, a specificat Mihai Ghimpu.

Potrivit lui Ghimpu, decizia liberalilor de a merge în campanie alături de AUR a fost luată „pentru a nu da un exemplu de neunire”.

Amintim că Partidul Liberal, Uniunea Salvați Basarabia și Partidul Popular Românesc au participat la parlamentarele de duminică, 11 iulie, sub „umbrela” AUR, care nu a trecut însă pragul electoral, obținând un scor d doar 0,49 %, mai exact, voturile a 7216 alegători.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram