marți, 23 aprilie, 2024
4.4 C
Chișinău
HomepageAdvertorialeCorteva prezintă 2 produse consacrate sectorului horticol - înlătură rezistența bolilor și dăunătorilor

Corteva prezintă 2 produse consacrate sectorului horticol – înlătură rezistența bolilor și dăunătorilor

Recomandate

Delegate™ și Fontelis® – 2 noi produse marca Corteva, vin să soluționeze problemele tot mai multiple din fermele horticultorilor.

Acțiune rapidă, protecție sigură și substanțe active special create pentru a asigura o alternare eficientă a produselor, astfel evitând dezvoltarea rezistenței la patogeni și dăunători, sunt doar câteva din avantajele Delegate™ și Fontelis®.

Mai multe detalii despre produse și avantajele includerii acestora în schemele de protecție a culturilor a oferit pentru Agrobiznes Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Fungicides & Insecticides Corteva România & Moldova în cadrul evenimentului Ziua Fructelor.

Delegate™ – insecticid selectiv pentru combaterea dăunătorilor pomilor fructiferi

Delegate™ este un insecticid selectiv destinat controlului larvelor de lepidoptere (omizi), a minatoarelor, tripșilor și puricilor meliferi din pomicultură.

„În Republica Moldova nu au mai fost utilizate produse cu substanța activă inclusă în produsul Delegate™ – spinetoram. Vorbim despre un produs inovativ, destinat împiedicării formării rezistenței, în special la dăunătorii lepidopteri.

Un alt avantaj al produsului este acela că asigură o combatere eficientă a puricilor meliferi, menținerea sub control a cărora a devenit o problemă, deoarece au dezvoltat rezistență, iar atacul a devenit extrem de puternic. Astfel, putem să alternăm produsele și să asigurăm o combatere eficientă, având o flexibilitate maximă la dispoziție”, a explicat Adrian Ionescu.

Așadar, Delegate este singurul insecticid de pe piață care combate cu succes atât lepidopterele, puricii meliferi, dar și tripșii din pomicultură.

Avantaje Delegate™:
  • acțiune rapidă prin contact și ingestie;
  • control eficient al dăunătorilor în toate fazele de dezvoltare;
  • control de lungă durată datorită efectului rezidual în plantă;
  • timp de pauză scurt – 7 zile până la recoltat;
  • protecție sigură pentru fructe de calitate.

Fontelis® – fungicid sistemic pentru combaterea bolilor foliare

Fontelis® este un fungicid sistemic pentru combaterea unui spectru larg de boli la culturile horticole. Conține substanța activă – pentiopirad, ce asigură inhibarea procesului respirator al ciupercilor.

„Fontelis® este o altă soluție marca Corteva – fungicidul perfect pentru a fi inclus în programele pentru combaterea integrată alături de produse biologice, genetice și culturale. Din nou, vorbim despre o flexibilitate mai bună în elaborarea schemelor de protecție, datorită performanței sporite”.

Avantajele Fontelis®:
  • eficiență sporită în controlul bolilor;
  • capacitate foarte bună de blocare a transmiterii bolilor;
  • efect preventiv și curativ în infecțiile noi apărute;
  • protecție excelentă și rezistență la spălare.

În Republica Moldova Fontelis® este omologat pentru combaterea unui spectru larg de boli la culturile horticole, cum ar fi făinarea, rapănul sau alternarioza la semințoase, dar și monilioza la speciile sâmburoase.

În plus, Fontelis® este un fungicid eficient în combaterea bolilor cum ar fi putregaiul cenușiu, făinarea sau putregaiul rădăcinilor și tulpinilor la speciile de legume.

„Ambele produse au o perioadă de protecție foarte generoasă – de aproximativ 2-3 săptămâni. Totodată, perioada de așteptare este foarte mică, iar cantitatea de reziduuri din fructe este minimă, ceea ce contează foarte mult atât pentru producători, care doresc să majoreze numărul țărilor în care exportă, cât și pentru consumatori – a căror sănătate este primordială”.

Solicitați mai multe detalii despre produsele Delegate™ și Fontelis®  de la reprezentanții Corteva Agriscience în Republica Moldova, cât și distribuitorii oficiali ai companiei

Luminita Crivoi
Luminita Crivoi
Expert în agricultură

Citește și ›

Advertoriale