image
Sursa foto: uefa.com

Surprize în echipa ideală de la EURO 2020. UEFA a dezvăluit-o

Portughezul Cristiano Ronaldo şi francezul Paul Pogba au fost incluşi în echipa ideală a EURO 2020, alcătuită de UEFA, chiar dacă naţionalele lor au fost eliminate în optimile de finală ale competiţiei încheiate cu victoria Italiei.

Cele două finaliste, Italia şi Anglia, sunt cel mai bine reprezentate în această formaţie ideală, cu câte trei jucători. La Nazionale îi are pe Gianluigi Donnarumma, ales cel mai bun jucător al turneului, căpitanul Giorgio Chiellini şi Federico Chiesa, iar Anglia, pe Harry Maguire, Luke Shaw şi Raheem Sterling.

Danemarca, surpriza plăcută a competiţiei, este reprezentată de Joakim Maehle şi Kasper Dolberg, iar Elveţia, ce a făcut şi ea o figură frumoasă, îl are pe Granit Xhaka.

Echipa ideală, în viziunea UEFA, este: Gianluigi Donnarumma (Italia) - Giorgio Chiellini (Italia), Harry Maguire (Anglia) - Joakim Maehle (Danemarca), Luke Shaw (Anglia) - Paul Pogba (Franţa), Granit Xhaka (Elveţia) - Raheem Sterling (Anglia), Federico Chiesa (Italia), Kasper Dolberg (Danemarca) - Cristiano Ronaldo (Portugalia).

După cum s-a anunţat, Cristiano Ronaldo a fost declarat golgheterul EURO 2020, chiar dacă a înscris acelaşi număr de goluri ca şi cehul Patrick Schick (5), atacantul lusitan având însă şi un assist reuşit pe parcursul celor 360 de minute în care a fost pe teren.

Naţionala Italiei este noua campioană europeană, după ce a învins echipa Angliei cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, duminică seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în finala EURO 2020, în care scorul a fost egal, 1-1 (0-1, 1-1), la finalul celor 120 de minute.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: