image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

VIDEO: Va fi ori nu partidul „Șor” în opoziție? Marina Tauber: „Depinde de oferte”

Cei șase deputați din partidul „Șor” care acced în legislativul nou ales încă nu au decis dacă vor fi ori nu în opoziție. Precizarea a fost făcută de Marina Tauber, „depinde de oferte”, a declarat deputata în cadrul emisiunii „Ora expertizei” de la JurnalTV.

„Pot să spun cu toată certitudinea și toată responsabilitatea că și în fostul Legislativ noi întotdeauna eram o opoziție constructivă. Eu acum nu o să vorbesc ce statut o să aibă partidul politic „Șor” pentru că acest lucru urmează să reiasă din discuții, din oferte și în genere din situația care o să fie. Fracțiunea partidului Șor are șase deputați dar noi întotdeauna am fost foarte activi și o să avem mai multe inițiative legislative pe care le vom propune celor care au majoritate”, a declarat Marina Tauber.

Deputata a mai precizat că primele proiecte pe care le vor propune în următorul Legislativ „sunt strict sociale sau sunt legate de lupta cu corupția”.

Printre primele proiecte de lege care vor fi propuse de fracțiunea partidului Șor vor fi cele prin care vom cere răspundere penală pentru deputații care fac promisiuni în campania electorală și nu le îndeplinesc. Un alt proiect ține de majorarea pensiilor, vom propune să fie pensia minimă de 10 mii de lei. În proiect sunt descrise sursele din care pot fi luați acești bani”.

La întrebarea din ce surse ar putea fi majorate astfel pensiile, Marina Tauber a sugerat că noua majoritate parlamentară se bucură de susținere în afara țării și, pe lângă sursele interne, ar putea beneficia și de această susținere.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: