Doi bărbați, cercetați penal pentru furt din automobil. Ce prejudiciu au cauzat proprietarului

Doi bărbați cu vârstele de 24 și 39 de ani, originari din Chișinău și Florești, au fost reținuți de ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Buiucani, fiind suspectați de comiterea unui furt din automobil. Aceștia nu sunt la prima abatere de la lege, anterior fiind judecați pentru circulația ilegala a drogurilor.

Foto: Captură video

Suspecții pe parcursul nopții de 30 mai, prin acces liber au pătruns într-un  automobilul de marca „Volkswagen Transporter”,  parcat pe str. Ion Neculcea, din capitală, de unde au sustras o geantă în interiorul căreia se afla o armă pneumatică de model „Ataman M2R”, țeavă ghintuită calibru 5,5 mm, pe care era instalată o lunetă, pașaportul tehnic al armei, o cutie de peleți, ochelari de model „Nike”, după care au părăsit locul comiterii infracțiunii.

Prejudiciul estimat de către proprietar se ridică la 36 950 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală, suspecții în comiterea infracțiunii au fost identificați, reținuți și escortați la inspectorat, pentru audieri.

În cadrul acțiunilor procesual penale aceștia și-au recunoscut vina, comunicând că arma au vândut-o cu 6 000 de lei. Ulterior polițiștii au stabilit persoana care a procurat arma, aceasta fiind ridicată și restituită proprietarului.

Bărbații sunt cercetați penal pentru furt, iar conform codului penal, aceștia  riscă amendă în mărime de la 32 500 la 67 500, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau  închisoare de până la 4 ani.


Pub