OMS: Combinarea vaccinurilor anti-Covid-19 este o acțiune periculoasă

Directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății, Soumya Swaminathan, a avertizat, luni, că vaccinurile COVID-19 de la producători diferiți nu ar trebui combinate. „Este o tendință periculoasă”, a avertizat aceasta, potrivit Reuters.

Foto:

„Este o tendință puțin periculoasă aici. Ne aflăm într-o zonă fără date, fără dovezi”, a declarat Soumya Swaminathan, într-o conferință de presă.

De asemenea, directorul departamentului de Știință al Organizației Mondiale a Sănătății a avertizat că dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia sau a patra doză, „va fi o situație haotică”.

„Va fi o situație haotică în unele țări, dacă cetățenii vor începe să decidă când și cine va lua doza a doua, a treia și a patra”, a mai spus Swaminathan.

Thailanda a anunțat, luni, că va combina vaccinurile anti-COVID-19 Sinovac şi AstraZeneca. Măsura vizează creşterea protecţiei împotriva variantelor mai transmisibile de coronavirus, a anunțat ministrul sănătăţii, Anutin Charnvirakul.

Thailanda şi state vecine, precum Indonezia, au raportat numeroase cazuri de îmbolnăvire în rândul cadrelor medicale şi a angajaţilor din prima linie imunizaţi cu vaccinul Sinovac.

Dacă va fi implementată, acesta ar fi prima strategie anunţată public de combinare a unui vaccin chinezesc cu unul dezvoltat în Occident.


Pub