(video) Natalia Gavrilița promite majorarea pensiei minime la 2 mii de lei, din toamnă: Ne-am asumat angajamentul să o facem din 1 octombrie

Vicepreședinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Natalia Gavrilița susține că formațiunea este hotărâtă să crească pensia minimă la 2000 de lei, de la 1 octombrie. Un anunț în acest sens a fost făcut de Gavrilița, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Foto: UNIMEDIA

„Am reiterat și înainte după alegeri și acum că suntem hotărâți să creștem pensia minimă la 2000 de lei. Am făcut angajamentul să o facem de la 1 octombrie, evident vom intra în funcții vom vedea care este situația bugetară la moment și vom face modificările necesare, pentru ca să avem surse să acoperim această creștere”, a declarat Natalia Gavrilița.

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței țării. Cetățenii au ales astfel o nouă componență a Parlamentului – organul legislativ al statului. 

Cele mai multe voturi au fost acumulate de Partidul Acțiune și Solidaritate - 774 754, fiind urmat de BECS - 398 678. Pe locul trei a ajuns Partidul Politic Șor cu 84 185 de voturi. Astfel, cei trei concurenți electorali au primit „bilet de acces” în Parlament.


Pub