Gata cu imunitatea „electorală”: Gheorghe Cavcaliuc, citat la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul „zelionka”

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10:00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea dosarului în judecată.

Foto:

Potrivit materialelor, acesta este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor” și, împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Fiind anterior citat în fața procurorilor acesta a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie curent, când mai mulți membri ai partidului PACE l-ar fi stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sângerei, ultimul având nevoie de spitalizare ca urmare a leziunilor primite.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare maximă de până la 5 ani.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rând”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap.

Liderul  Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, a spus atunci că este o „decizie asumată” a PACE de a lupta cu „cei corupți, care se vaccinează fără rând”. Ulterior, liderul PACE și-a schimbat poziția și a declarat că dosarul „zelionka” reprezintă „un conflict între rude”. Asta după ce s-a constatat că cel care a turnat verde de briliant este fiul finilor lui Tutunaru.


Pub