Dodon și Voronin s-au răzgândit: Vor crea o singură fracțiune a comuniștilor și socialiștilor în noul Parlament

Biroul Executiv comun al Partidului Socialiștilor și al Partidului Comuniștilor a decis astăzi că deputații care au acces în noul Parlament vor face parte dintr-o singură fracțiune, anunță liderul PSRM, Igor Dodon. „Rămânem uniți pentru cetățean, pentru a fi o forță de opoziție puternică”, au spus liderii celor două formațiuni.

Foto:

„Vă suntem recunoscători că ați rezistat, în pofida tuturor tehnologiilor de amplificare a sentimentului de ură, utilizate masiv și agresiv împotriva voastră.

În pofida faptului că ați primit amenințări, ați rezistat într-un război violent politic informațional, demonstrând că anume în astfel de zile tulburi pentru țară un cetățean responsabil își manifestă cele mai bune caracteristici - devotament principiilor și idealurilor, spirit puternic și patriotism.

400 de mii de voturi, în opinia noastră, este un număr mare și suntem recunoscători fiecărui cetățean, care nu a rămas indiferent, care  a făcut alegerea sa fără să se lase manipulat de un regim propagandistic. Suntem sigur că cu fiecare zi noi vom deveni tot mai mulți și mai mulți.

Din păcate, suntem martorii unei revanșe - revanșa „Partidului 7 aprilie 2009”, partidul distrugerilor, furturilor și acțiunilor violente față de propria țară și a propriului popor.

Aceștia sunt exact gruparea care a organizat furtul miliardului, a pierdut aeroportul și portul maritim, gruparea care a condus spre insolvabilitate Căile Ferate din Moldova. Este gruparea care a făcut parte din diferite coaliții ce au condus spre capturarea țării.  Chiar dacă se numesc altfel, ei sunt aceiași oameni, capabili să distrugă țara noastră.

Pentru a împiedica aceste lucruri, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va crea o singură fracțiune în Parlamentul Republicii Moldova. Noi vom fi singura forță de opoziție din țară, care nu va permite regimului să-și realizeze planurile antinaționale.

Cât timp suntem uniți, suntem de neînvins”, se arată într-un comunicat emis de Partidul Comuniștilor.

Pe 11 iulie 2021 în Republica Moldova au avut loc alegeri parlamentare anticipate, fiind cel de-al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței țării. Cetățenii au ales astfel o nouă componență a Parlamentului – organul legislativ al statului. 

Cele mai multe voturi au fost acumulate de Partidul Acțiune și Solidaritate - 774 754, fiind urmat de BECS - 398 678. Pe locul trei a ajuns Partidul Politic Șor cu 84 185 de voturi. Astfel, cei trei concurenți electorali au primit „bilet de acces” în Parlament.


Pub